Ενα ελληνόπουλο, πρωθυπουργός της Βουλής των Εφήβων στη Βικτώρια
Έργα Ελλήνων

Ενα ελληνόπουλο, πρωθυπουργός της Βουλής των Εφήβων στη Βικτώρια

Ένας μαθητής του Γυμνασίου KEILOR Downs της Μελβούρνης, επιλέχθηκε να προεδρεύσει της βουλής των εφήβων της Βικτόρια στην Αυστραλία.

Ο 17χρονος Εμμανουήλ Γιακουμάκης, θα ηγηθεί των 95 εκπροσώπων από όλη την περιφέρεια στο πρόγραμμα της χριστιανικής αδελφότητας YMCA, το οποίο ενώνει 16 ομάδες σε μορφή κοινοβουλίου για την δημόσια συζήτηση των νομοσχεδίων.

Νέοι, ηλικίας 16 έως 25 ετών στις 5 Ιουλίου, θα εισηγηθούν σχέδια νόμου μέσα σε ένα τριήμερο δημόσιας διαβούλευσης.
Ο Εμμανουήλ, όπως ο ίδιος λέει, παρακινήθηκε να συμμετάσχει στην ομάδα του Keilor Downs, μετά την συμμετοχή ενός φίλου του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα πριν από 2 χρόνια.

«Το κοινοβούλιο των Νέων, δίνει στους νέους ανθρώπους ένα βήμα να ακουστούν οι απόψεις τους , ανεξαρτήτως, φύλου, θρησκείας, σεξουαλικών ενδιαφερόντων, οικονομικού ή κοινωνικού  κύρους η γεωγραφικής θέσης», υποστηρίζει ο 17χρονος μαθητής.
Έξι μαθητές από το Overnewton Anglican Community College συμμετέχουν και προωθούν ένα νόμοσχέδιο για την κατάργηση γυάλινων ποτηριών στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Η ομάδα από το Keilor Downs θα καταθέσει πρόταση αναπροσαρμογής του νόμου περί αλκοόλ ώστε να καταστεί φθηνότερη η διοργάνωση ζωντανών εκδηλώσεων και συναυλιών σε όλη την Μελβούρνη.

«Η κουλτούρα της ζωντανής μουσικής έχει εκφυλιστεί και έχει γίνει πολύ ακριβή. Θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα. Όλοι αγαπάμε την ζωντανή μουσική και είναι ένα από τα κοινά μας ενδιαφέροντα», λέει ο Εμμανουήλ.
Η ομάδα του θα προωθήσει ένα point system το οποίο θα επιβραβεύει τους συναυλιακούς χώρους  που θα έχουν το χαμηλότερο ποσοστό συμβάντων, χαμηλώνοντας το κόστος της άδειας τους για την πώληση αλκοόλ.

Όπως λέει ο Εμμανουήλ το σκεπτικό είναι ότι το πλεόνασμα από τα λειτουργικά έξοδα θα επιτρέψει να είναι πιο σφιχτά τα μέτρα στις ζωντανές συναυλίες και την ασφάλεια, μετατρέποντας τους συναυλιακούς χώρους πιο ασφαλείς και προσβάσιμους για τους νέους ανθρώπους.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ