Ο καταξιωμένος ομογενής σκηνοθέτης συνεχίζει το έργο του
Έργα Ελλήνων

Ο καταξιωμένος ομογενής σκηνοθέτης συνεχίζει το έργο του

Μια νέα ταινία που θα αναφέρεται στο πιο σημαντικό κεφάλαιο της αυστραλιανής ιστορίας, την Anzac Day ετοιμάζει ο Πίτερ Ανδρικίδης μετά την πετυχημένη κωμωδία «Βασιλιάδες της Μυκόνου». Ο ομογενής σκηνοθέτης θα καταπιαστεί με την ιστορία του Τζον Σίμπσον, ενός φαντάρου που έγινε θρύλος, καθώς υπηρέτησε στην Καλλίπολη στο σώμα νοσοκόμων ως τραυματιοφορέας. Σύμφωνα με εκείνους που επέζησαν της σφαγής, ήταν δύσκολο να μεταφερθούν τραυματίες με φορεία στα βουνά και στους λόφους και ο Σίμπσον, παρά τις διαταγές των ανωτέρω του, χρησιμοποίησε έναν γάιδαρο με το όνομα Ντάφι, για να τον βοηθήσει να μεταφέρει τους πληγωμένους στρατιώτες πίσω σε ασφαλές μέρος. Ο Σίμπσον έφτασε στην Καλλίπολη στις 25 Απριλίου 1915. Σκοτώθηκε τέσσερις εβδομάδες αργότερα από εχθρικά πολυβόλα, όχι όμως και ο γάιδαρός του, ο οποίος μετέφερε ακόμα έναν τραυματισμένο στρατιώτη, προς την παραλία χωρίς το αφεντικό του δίπλα του.

Ο Πίτερ Ανδρικίδης απεφοίτησε από το Australian Film Television and Radio School, με πτυχίο στη σκηνοθεσία ταινιών το 1981. Προσελήφθη στις Παραγωγές Crawford, όπου δούλεψε ως σκηνοθέτης σε διάφορες δραματικές παραγωγές. Πολύ γρήγορα μετακόμισε στο κανάλι ABC για να σκηνοθετήσει την ιατρική δραματική σειρά GP, για την οποία έλαβε και το πρώτο του AFI.
Ακολούθησε η αστυνομική σειρά Wildside, την οποία ο σκηνοθέτης θεωρεί ως το μεγαλύτερο σκηνοθετικό του κατόρθωμα. Δυο από τα επεισόδια που σκηνοθέτησε ο Ανδρικίδης κέρδισαν συνολικά οκτώ AFI. Η πλούσια πορεία του, δεν σταματώ εδώ. Ο Πίτερ Ανδρικίδης έχει επίσης σκηνοθετήσει διάφορες τηλεταινίες, που έχουν κερδίσει πολλά βραβεία σε Αυστραλία και εξωτερικό. Από αυτές ξεχώρισαν οι πραγματικές ιστορίες My Husband My Killer και Heroes’ Mountain, καθώς και το μυθιστόρημα Jessica του Μπρους Κόρτνεϊ.

Τον Απρίλιο του 2006, το περιοδικό Encore τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους δέκα καλύτερους Αυστραλούς σκηνοθέτες, ανάμεσα στους Μπαζ Λούρμαν, Γκίλιαν Άρμστρονγκ, Φίλιπ Νόις και Ρολφ Ντε Χιρ.  Σκηνοθέτησε, επίσης, τη σειρά του SBS, East West 101, ένα δράμα για τη ζωή των Μουσουλμάνων στην Αυστραλία μετά την 11η Σεπτεμβρίου, με πρωταγωνιστές τους Ντον Χάνι, Γουίλιαμ Μακγκίνες και Σούζι Πόρτερ.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

 1. Maria Braila

  Hello, I am a Greek actress for 30 years and I admire the director Peter Andrikidis. I would like to send him my CV. thank you very much!!!


  • Maria karmiri

   Dear Ms. Braila,

   Thank you very much for your message.
   Unfortunately, we do not have Mr. Andrikidis’ contact information.

   Kind regards,

   Ellines.com


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ