Ο hairstylist που κατέκτησε το Hollywood  
Έργα Ελλήνων

Ο hairstylist που κατέκτησε το Hollywood  

Ο Δημήτρης Γιαννέτος ξεκίνησε την καριέρα του στην Αθήνα ως καινοτόμος και πολλά υποσχόμενος hairstylist αλλά το όνειρό του, ήταν να ταξιδέψει και να εξελίξει την επαγγελματική του σταδιοδρομία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα, όπως την φωτογράφο Κατερίνα Τσατσάνη, και με διάσημες για την ομορφιά τους Ελληνίδες, όπως η Μαριέττα Χρουσαλά, ενώ κρύβεται πίσω από μερικά από τα ωραιότερα beauty και fashion editorials γνωστών περιοδικών. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αμερική στο πλάι της γνωστής Ελληνοαμερικανίδας παρουσιάστριας, Maria Menounos, αναπτύσσοντας παράλληλα συνεχώς το δίκτυο του με διεθνείς συνεργασίες.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επίμονος, δημιουργικός και παθιασμένος, ένας άνθρωπος που δεν τα παρατάει εύκολα και ακολουθεί τα όνειρά του. 

 

 

“Η Αμερική προέκυψε μετά από πολλές σκέψεις αρκετών χρόνων. Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση έχει δηλώσει, συνεχίζοντας, όντας στο καλύτερο σημείο της καριέρας μου στην Ελλάδα, με μεγάλο βιογραφικό και ένα συμβόλαιο στη L’Oréal Paris, αποφάσισα να αφήσω τα πάντα πίσω μου και να κυνηγήσω το American Dream, ξεκινώντας κυριολεκτικά από το μηδέν, μη γνωρίζοντας καν την γλώσσα. Έχοντας ήδη μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και πάνω στη πολύ δύσκολη προσπάθεια μου να βρω κάποιο fashion agency στην μητρόπολη του κόσμου, σε ένα ταξίδι μου πίσω στην Ελλάδα γνωρίζω τη Maria Menounos μέσω της πολύ καλής μου φίλης, Μαριέττας Χρουσαλά. Έκανα τα μαλλιά και το μακιγιάζ της Maria για την βάφτιση της κόρης της Μαριέττας και η Maria με καλεί στο Λος Άντζελες μετά από δύο μήνες για να την αναλάβω σε μια φωτογράφηση. Είχα κλείσει να μείνω στο Λος Άντζελες 11 μέρες και τελικά σήμερα  να είμαι ακόμη εκεί μετά από 9 σχεδόν χρόνια!

Η απόφασή μου να αφήσω την σιγουριά της επιτυχίας, την οικογένεια και τους κολλητούς μου ήταν πολύ δύσκολη. Όμως, τελικά όλα είναι θέμα στιγμής και ρίσκου, έχει πει χαρακτηριστικά. Όταν ήμουν μικρός και παρακολουθούσα το  «Χτυποκάρδια στο Beverly Hills» με την Μπρέντα και τον Ντύλαν και μου έλεγε κάποιος πως κάποια μέρα θα είχα σπίτι δικό μου στο Beverly Hills, -θα έλεγα «εγώ; Αποκλείεται!».

 

 

 

«Στη ζωή πρέπει να βάζουμε συνέχεια στόχους και να μη σταματήσουμε ποτέ να ονειρευόμαστε»

Ο Γιαννέτος είναι ο άνθρωπος πίσω από πολλές εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί των βραβείων Όσκαρ. 

“Στα Όσκαρ και γενικά σε όλα τα βραβεία, κάνω πάντα research όλες τις τάσεις της επόμενης σεζόν και προσπαθώ να τις κάνω φορέσιμες επάνω στη Maria, τονίζοντας τα καλύτερά της χαρακτηριστικά. Το μεγάλο μυστικό σε όλα τα μεγάλα events είναι τα φώτα. Πραγματικά και τίποτα να μη κάνεις φαίνεσαι εξίσου λαμπερός και φρέσκος! Έχει πει ο ταλαντούχος Έλληνας hairstylist. 

 

 

Η βασική αρχή του Γιαννέτου είναι η εξής: «παν μέτρον άριστον». Όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο. Για να τονίσεις τα μάτια δε χρειάζεται να βάλεις οπωσδήποτε μαύρη σκιά ή μαύρο eyeliner. Με πολύ απλές και φυσικές αποχρώσεις στα χρώματα της άμμου θα έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα που, όταν δεις τις φωτογραφίες μετά από 10 χρόνια, δε θα πεις «Παναγία μου, τι σκεφτόμουν και έκανα αυτό το μακιγιάζ» έχει πει σε συνέντευξή του. 

Μια γυναίκα μπορεί πράγματι να είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά, αρκεί να έχει μια ωραία βάση στο πρόσωπο, ρουζ, βλεφαρίδες και λίγο ρουζ στο κινητό βλέφαρο. Θα πρότεινα στις γυναίκες να μην φοβούνται να φοράνε κόκκινο κραγιόν. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείς ένα statement, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις ώρες ατέλειωτες μπροστά στον καθρέφτη.

Ο Γιαννέτος εκτός από την Ελληνοαμερικανίδα Μαρία Μενούνος, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του Hollywood, όπως την Britney Spears, την Camila Cabello, την Alanis Morissette κ.α. Η εμπειρία του στον χώρο της μόδας είναι κάτι που θα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοί του. 

 

 

Ο Δημήτρης Γιαννέτος ανήκει στη νέα γενιά μεταναστών, των παιδιών αυτών που άφησαν την Ελλάδα κάνοντας μεγάλα όνειρα. Στην περίπτωση του Δημήτρη οι κόποι και οι προσπάθειες του “έπιασαν τόπο” κάνοντας τον έτσι, ένα σημαντικό πρότυπο για τις επόμενες γενιές. Αυτή την περίοδο ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες κάνοντας σπουδαία πράγματα καθημερινά, συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα fashion shows του κόσμου και επιμελώντας την εμφάνιση των πιο γνωστών κυριών του πλανήτη. Η Ελλάδα είναι πάντα ο τόπος που τον ξεκουράζει και την επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί. 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ