Ο πρώτος Έλληνας οδηγός που αγωνίστηκε στο Le Mans
Έργα Ελλήνων

Ο πρώτος Έλληνας οδηγός που αγωνίστηκε στο Le Mans

Ο  Ανδρέας Λασκαράτος  είναι ο κορυφαίος οδηγός αγώνων στην Ελλάδα. Ένας ταλαντούχος και αφοσιωμένος οδηγός διεθνούς βεληνεκούς, με στόχο να αγωνίζεται επαγγελματικά αλλά και να φέρει πρωτιές με τα τετράτροχα οχήματα. Ο οδηγός είναι μέλος της ομάδας 360 Racing, η οποία έχει έδρα την πίστα Silverstone στην Αγγλία. Έχει αγωνιστεί στο ράλι Λε Μαν, ίσως τον πιο απαιτητικό αγώνα που διεξάγεται στον κόσμο, σηκώνοντας την ελληνική σημαία ψηλά από άκρη σ’ άκρη της γης. Συναθλητές του ήταν οι James Winslow από τη Μεγάλη Βρετανία και John Corbett από την Αυστραλία.

 

 

O Ανδρέας Λασκαράτος γεννήθηκε το 1986, στην Αθήνα και ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 10 ετών να ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με καρτ σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με την υποστήριξη της πίστας Speed Park στην Αθήνα και της ομάδας Ray Motorsport του προπονητή του Γιάννη Αντωνιάδη. 

Είκοσι χρόνια αργότερα και αρκετούς τίτλους μετά έκανε το άλμα και αγωνίζεται με πρωτότυπα LMP2 (Le Mans Prototype 2), μια κατηγορία αγωνιστικών αυτοκινήτων διαφορετικών από τη formula 1, τα οποία έχουν καλυμμένα όλα τα μηχανικά μέρη τους. Τα LMP2 αποτελούν στην ουσία το βήμα για τους αγώνες αντοχής Le Mans και η συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες απαιτεί πειθαρχία και σκληρή προετοιμασία. 

 

 

Η καθημερινότητα του 33χρονου Ανδρέα περιλαμβάνει οδήγηση σε πίστες, προπόνηση φυσικής κατάστασης με την καθοδήγηση του Γιάννη Κοτσή και προπόνηση σε ειδικούς προσομοιωτές, ενώ τρέχει και σε πίστες καρτ όταν βρίσκεται Ελλάδα, με προπονητή του πάντα τον Γιάννη Αντωνιάδη. Αυτή τη στιγμή είναι ο πιο διακεκριμένος οδηγός της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο και ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται στο Le Mans.

Ο Ανδρέας, με 20ετή εμπειρία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έκανε το βήμα στα πρωτότυπα αυτοκίνητα στην κατηγορία Pro/Am το 2017, μετά με πολλές επιτυχίες, κατακτώντας πολλές φορές το βάθρο και αρκετές νίκες και τίτλους. Το 2020 συνεχίζει την πορεία το στο European Le Mans Series, όπως και το 2019, αλλά και στο Asian Le Mans Series, με στόχο την διάκριση για το Le Mans το 2020 και 2021.Στην ερώτηση ποιά είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας του ο Έλληνας οδηγός απαντά: “Το να συμμετέχω στο θρυλικό Le Mans ήταν η κορυφαία στιγμή αλλά νιώθω ότι αντίστοιχα είναι και όταν νικήσαμε στην Ταϊλάνδη και κατακτήσαμε την 2η θέση στο πρωτάθλημα.”

 

 

Η καριέρα του μαζί με τις επιτυχίες είχε και κάποιες δυσκολίες, αφού ο Έλληνας οδηγός το 2013 σταμάτησε να οδηγεί για περίπου τέσσερα χρόνια, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά επέστρεψε στις πίστες τον Σεπτέμβριο του 2017 με την κατηγορία LMP3, έτρεξε στην πίστα Spa του Βελγίου και κέρδισε τον αγώνα με την ομάδα Simpson. «Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η συνεχής προετοιμασία σε βάθος χρόνου χωρίς πολλά διαλείμματα, για πάνω από 10 μήνες» έχει πει σε συνέντευξή του.  Ο δυναμικός χαρακτήρας του σε συνδυασμό με την ηρεμία που έχει στους αγώνες του τον κάνουν έναν από τους πιο δυνατούς οδηγούς στην κατηγορία του. 

 

 

«Ο κάθε αγώνας, ανεξαιρέτως επιπέδου, είναι μια διαφορετική εμπειρία και έχει κάτι να σου διδάξει».

Η απαιτητική φύση της “εργασίας” του δεν του επιτρέπει να κάνει παράλληλα και άλλη δουλειά, αφού έχει καθημερινές προπονήσεις στις πίστες αλλά και έξω από αυτές. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με επενδύσεις και portfolio management, κάτι που ξεκίνησε μόνος μου πριν από πολλά χρόνια και πλέον αριθμεί αρκετούς πελάτες, στην εταιρεία Ingenuity-FO.  Ο Ανδρέας Λασκαράτος θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι ένας από τους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό αφού με την παρουσία του στις διεθνείς οργανώσεις δε ξεχνά να τονίζει την καταγωγή του αλλά και να προβάλλει την χώρα με κάθε τρόπο.

Από τον Αύγουστο του 2020 ο ΕΟΤ ξεκίνησε την στήριξή του στον Έλληνα αθλητή και μάλιστα  για πρώτη φορά. Ο Λασκαράτος ξεκινώντας με μία νίκη στον 4ωρο αγώνα στην Ταϊλάνδη τον περασμένο Φεβρουάριο, εξασφαλίζοντας έτσι και την 2η θέση στο πρωτάθλημα Le Mans Ασίας, αγωνίζεται τώρα, από τις 5 ως τις 9 Αυγούστου, στο Βέλγιο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Le Mans (Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία), με στόχο φυσικά τον 24ωρο Αγώνα Αντοχής Le Mans.

Info: Το European Le Mans Series συντελείται από 6 αγώνες στην Ευρώπη σε πίστες της Formula 1. Χρησιμοποιούνται πρωτότυπα μονοθέσια αυτοκίνητα Le Mans Prototypes, γνωστά ως LMP. Ζυγίζουν μόλις 850 κιλά, διαθέτουν κινητήρες 5.000 κυβικών με ισχύ 660 άλογα, είναι πισωκίνητα και αποκλειστικά κατασκευασμένα για καθαρές αγωνιστικές επιδόσεις.  Οι αγώνες όχι μόνο προσελκύουν πάνω από 120.000 θεατές στην Ευρώπη και 300.000 στο Λεμάν, αλλά μεταδίδονται ζωντανά σε πάνω από 10 και 80 κανάλια αντίστοιχα, ενώ συνολικά 996 Μέσα Ενημέρωσης καλύπτουν το γεγονός.  Ενδεικτικά, περισσότεροι από 5 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούν κάθε αγώνα, με τις συνολικές θεάσεις του παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος να αγγίζουν τα 900 εκατομμύρια.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ