Από τα Γιαννιτσά στο American Ballet Theater
Έργα Ελλήνων

Από τα Γιαννιτσά στο American Ballet Theater

Η Αλεξάνδρα Αβράμη με καταγωγή από τα Γιαννιτσά Πέλλας, κατάφερε να επιλεγεί ανάμεσα σε χιλιάδες χορευτές, από το φημισμένο American Ballet Theater, το οποίο είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες κλασικού μπαλέτου στον κόσμο.

«Ποτέ δεν μπορούσα να το φανταστώ. Ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα. Έχεις μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να σου συμβεί.»

Η Αλεξάνδρα ξεκίνησε να χορεύει μόλις σε ηλικία 4 ετών. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πότε όμως, δεν άφησε το χορό και παρακολουθούσε παράλληλα και τα πανεπιστημιακά της μαθήματα. Πήρε το πτυχίο της ως δασκάλα χορού από τη «Royal Academy of Dance» στο Λονδίνο.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομάδες χορού και συνεργαστεί με κορυφαίους χορογράφους. Το όνειρο της όμως την έφερε στις ΗΠΑ, όπου και διαπρέπει. Εκτός από το American Ballet Theater, φοίτησε με υποτροφία στο Joffrey Ballet School, τη μεγαλύτερη επαγγελματική σχολή χορού του κόσμου.

Πλέον είναι από τις σπουδαιότερες μπαλαρίνες και από τις ελάχιστες Ελληνίδες χορεύτριες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη.

Photo: @maryanahordeychuk

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΛΟΥΦΑΣ, M.Ed.

    Well done…!!!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ