Επικεφαλής του FBI στην “πόλη που ποτέ δεν κοιμάται”
Έργα Ελλήνων

Επικεφαλής του FBI στην “πόλη που ποτέ δεν κοιμάται”

Θα μπορούσε να είναι σενάριο αστυνομικής περιπέτειας στον κινηματογράφο, όμως η ιστορία του Τζορτζ Βενιζέλου, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ο 54χρονος, είναι από τον Μάρτιο του 2010, ο επικεφαλής του FBI, στη Νέα Υόρκη, την πόλη των 23 εκατομμυρίων κατοίκων. Αφορμή για την αναβάθμισή του, ήταν η μετάθεση του προκατόχου του στην Ουάσινγκτον εξαιτίας ενός ερωτικού σκανδάλου, ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δε μειώνει την επιτυχία του Τ. Βενιζέλου, ο οποίος διατελεί εκτελεστικός βοηθός διευθυντής στη Διεύθυνση Νέας Υόρκης της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και από τα χέρια του περνάει ουσιαστικά, κάθε έρευνα των αστυνομικών αρχών,

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Φόρνταμ στο Μπρονξ με Μπάτσελορ στις Λογιστικές Επιστήμες από το 1982, ο ελληνικής καταγωγής πράκτορας ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας τέσσερα χρόνια στο λογιστήριο του FBI. Δεν το έβαλε κάτω και τα επόμενα τέσσερα χρόνια εργάστηκε ως ειδικός πράκτορας στην αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών, προτού ενταχθεί οριστικά στο FBI.

Μεταξύ των καθηκόντων του, είναι και το να επιλέγει τους καταλληλότερους από τους χιλιάδες που έχουν υποβάλει αιτήσεις πρόσληψης στο Σώμα, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει στο χώρο της δουλειάς του. Ο ίδιος παραδέχεται πως το επάγγελμα  απαιτεί πολλές προσωπικές θυσίες. Ο ίδιος είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά, ωστόσο επί σειρά ετών ήταν αναγκασμένος να αλλάζει διαρκώς τόπο διαμονής και εργασίας.

Ο 54χρονος έχει πλούσιο επιχειρησιακό προφίλ. Τον Απρίλιο του 1991 τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση της Βοστόνης, όπου απασχολήθηκε με τα λεγόμενα εγκλήματα του «λευκού κολάρου», ενώ τον Αύγουστο του 1997 ανέλαβε επόπτης ειδικός πράκτορας στη μονάδα αντιμετώπισης της ρωσικής μαφίας του αρχηγείου του FBI στην Ουάσινγκτον.

Το 2003, υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων ανάλογων με αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου, ανέλαβε θέση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της εγχώριας τρομοκρατίας και κάθε λογής τρομοκρατικών απειλών κατά της πόλης.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ