«Η ελληνική κουζίνα συνθέτει την ποιότητα του τουρισμού»
Πριν από έναν αιώνα, μια χήρα και το κοριτσάκι της πήραν το δρόμο από την κεντρική Γαλλία και ταξίδεψαν ως την Ελλάδα για να εγκατασταθούν. Το κοριτσάκι μεγάλωσε και παντρεύτηκε έναν Έλληνα με το επίθετο Ξηραδάκης. Από τον έρωτά τους γεννήθηκε ένας υιός ο οποίος ήρθε να εγκατασταθεί στην Τουλούζ και με τη σειρά του απέκτησε κι αυτός έναν γιό. Έτσι το 1945 ο αξιωματικός της αστυνομίας εγγράφει στα πρακτικά της Blaye ένα παιδί το όνομα του οποίου είναι Jean Pierre Ξηραδάκης. Όλα αυτά για να πούμε πως εάν ο Jean Pierre Ξηραδάκης ήταν σε όλη του τη ζωή παθιασμένος με το κρασί και το καλό φαγητό είναι γιατί οι ρίζες του προφανώς έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο.
Εκτός από αυτό το βασικό πάθος που κυλάει στις φλέβες του ο Jean Pierre Ξηραδάκης πήγε σε διαφορετικά μέρη για να μάθει την τέχνη της κουζίνας.
Στην Ισπανία αρχικά, το 1966, όπου παρακολουθεί τα πρώτα του μαθήματα σε γνωστά εστιατόρια. Στη χώρα των Βάσκων, στη συνέχεια, το 1967, όπου ανακαλύπτει τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα ενώ εργαζόταν σε μία φάρμα με ξενοδοχείο. Επιστρέφοντας στη Γαλλία εγκαθίσταται στο δικό του εστιατόριο ανοίγοντας το LA TUPINA που στη γλώσσα των Βάσκων σημαίνει καζάνι.