Από τη Σπάρτη στο Hollywood
Έργα Ελλήνων

Από τη Σπάρτη στο Hollywood

Η Ελληνοκαναδή ηθοποιός Τρέισι Σπυριδάκος έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω της ταινίας “Ο πλανήτης των πιθήκων: Η εξέγερση” αλλά και της τηλεοπτικής σειράς του καναλιού NBC “Revolution”.

Γεννήθηκε το 1988 στη Μανιτόμπα του Καναδά, από Έλληνες γονείς, τον Γιώργο και την Αναστασία Σπυριδάκου, ιδιοκτήτες εστιατορίου. Μεγάλωσε μαζί με δύο αδελφούς σε μία οικογένεια που οι άνδρες είχαν έντονη ενασχόληση με τον αθλητισμό. Η οικογένεια της μετακόμισε στο χωριό Σκάλα της Σπάρτης όταν η ίδια ήταν μόλις τεσσάρων ετών και επέστρεψαν στον Καναδά πέντε χρόνια αργότερα. Είναι ιδιαίτερα περήφανη για την ελληνική καταγωγή της. Αναφέρει χαρακτηριστικά άλλωστε και στον λογαριασμό της στο Twitter και το Facebook πως είναι Σπαρτιάτισσα και Αθηναία. Από μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός και έκανε το πρώτο βήμα παίζοντας σε θεατρικές παραστάσεις στο σχολείο της. Σπούδασε στη σχολή Actors Training Centre of Manitoba στον Καναδά.

Μετακόμισε στο Βανκούβερ του Καναδά το 2007 για να κυνηγήσει το όνειρό της. Μέσα σε λίγες εβδομάδες κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο στη σειρά “Supernatural”. Αμέσως μετά συνέχισε να εμφανίζεται σε δημοφιλείς σειρές όπως “Bionic Woman”, “Aliens in America”, “The L Word”, καθώς και σε πολλές άλλες.

Την περίοδο 2009-2011, πρωταγωνίστησε στη κωμική τηλεοπτική σειρά “Majority Rules!”. Εκεί υποδύθηκε το ρόλο της Becky Richards, μιας δεκαπεντάχρονης που όλη η ζωή της άλλαξε όταν εκλέχθηκε δήμαρχος της πόλης Mayfield. Εμφανίστηκε και στα 26 επεισόδια της σειράς. Στη συνέχεια εμφανίστηκε και στα 42 επεισόδια της σειράς επιστημονικής φαντασίας “Revolution”, υποδυόμενη την Charlie Matheson, καθώς και σε επτά επεισόδια της αστυνομικής σειράς “Chicago P.D.” υποδυόμενη την Haley Upton.

Εκτός από τηλεοπτικές σειρές, η Τρέισι Σπυριδάκος έχει συμμετάσχει και σε πολλές επιτυχημένες και βραβευμένες ταινίες. Ο πρώτος της ρόλος ήρθε το 2008 στην δραματική ταινία “Every Second Counts”. Από τότε έως και σήμερα, έχει συμμετάσχει στις ταινίες “The Secret Lives of Second Wives” (2008), “Web of Desire” (2009), “Το τέρας της στάχτης” (2010), “Ο πλανήτης των πιθήκων: Η εξέγερση” (2011), “Rags” (2012), “The History of Us” (2015), “Recon” (2016) και θα εμφανιστεί στην κωμωδία “Byrd and the Bees” στον ρόλο της Rebecca Byrd.

Η Τρέισι Σπυριδάκος έχει κερδίσει μια υποψηφιότητα ως η Καλύτερη Τηλεοπτική Ηθοποιός του 2013 στα βραβεία Saturn Awards για τις υποκριτικές της ικανότητες στη τηλεοπτική σειρά “Revolution”.

Πολλά ανδρικά περιοδικά την έχουν συμπεριλάβει κατά καιρούς στις λίστες με τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου, όπως η λίστα “Sexiest Women of 2012” του περιοδικού GQ.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 3

  1. Tracy is amazing and very beautiful


  2. Patti Turcot

    Who are Tracy’s parents?


  3. Raquel Sperekas

    I believe we maybe related my family from Sparta, Greece..Last name Spiradakos as well


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ