Ο βραβευμένος Έλληνας στη Θεωρία της Πληροφορίας
Έργα Ελλήνων

Ο βραβευμένος Έλληνας στη Θεωρία της Πληροφορίας

Ο Αλέξανδρος Δημάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και κατέχει τη Fluor Centennial Teaching Fellowship in Engineering #2 στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν.

Ο καθηγητής Δημάκης έλαβε το πτυχίο του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 2003, το M.S. το 2005 και το Ph.D. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστημών Υπολογιστών από το UC Berkeleyτο 2008. Το 2009, έγινε μεταδιδακτορικός ερευνητής της CMI στην Caltech.

 

 

Αυτή τη στιγμή, εργάζεται ως συντάκτης για τη IEEE Signal Processing Letters. Έχει διατελέσει πρόεδρος της γραμμής αποθήκευσης δεδομένων στο Globecom και ήταν βασικός ομιλητής στο Int. Symposium on Network Coding (NetCod). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη θεωρία των πληροφοριών, τη θεωρία κωδικοποίησης, την επεξεργασία σήματος και τη δικτύωση, με επίκεντρο την κατανεμημένη αποθήκευση, την κωδικοποίηση δικτύου, τους κατανεμημένους υπολογισμούς και τους αλγόριθμους μετάδοσης μηνυμάτων.

Έχει λάβει το βραβείο Eli Jury dissertation award το 2008, το 2010 IEEE Communications Society (COMSOC) Technical Committee on Data Storage Best Paper Award, το NSF Career award το 2011 και το ARO young investigator award το 2014.

 

 

Είναι συν-παραλήπτης πολλών best paper awards, μεταξύ των οποίων το Information Theory and Communications Society Best Paper Award το 2012. Εκτέλεσε καθήκοντα δύο περιόδων ως συντάκτης για τα IEEE Signal Processing letters και, επί του παρόντος, εργάζεται ως συνεργατικός συντάκτης για τη IEEE Transactions on Information Theory.

Ο Αλέξανδρος Δημάκης, το 2018, ήταν αποδέκτης του βραβείου Theory Society James L. Massey, το οποίο αναγνωρίζει εξαιρετικά επιτεύγματα στην έρευνα και τη διδασκαλία από νέους μελετητές στην κοινότητα της Θεωρίας της Πληροφορίας με βάση τις επιπτώσεις της έρευνας τους στον τομέα της Θεωρίας Πληροφορίας καθώς και των συμβολών της διδασκαλίας τους. Ο καθηγητής αναγνωρίστηκε για τις συμβολές του στην κωδικοποίηση κατανεμημένων αποθηκευτικών χώρων, για την κρυπτογράφηση περιεχομένου, για τους αποκεντρωμένους κώδικες διαγραφής και την αριστεία στη διδασκαλία.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ