Ο Έλληνας στυλίστας  του Χόλιγουντ
Έργα Ελλήνων

Ο Έλληνας στυλίστας του Χόλιγουντ

Ο Γιώργος Κωτσιόπουλος γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1968 στο Σικάγο από Έλληνες γονείς. Μεγάλωσε σε ένα παραδοσιακό ελληνικό σπιτικό και παράλληλα με το αμερικανικό παρακολουθούσε και ελληνικό σχολείο για να μάθει καλά την ελληνική γλώσσα.

Έχει μια τρομερά επιτυχημένη πορεία στο χώρο της μόδας στην Αμερική, ως δημοσιογράφος, σύμβουλος, στυλίστας και παρουσιαστής, μιας από τις δημοφιλέστερες εκπομπές στο πασίγνωστο αμερικάνικο κανάλι, E Entertainment.

Το Μάρτιο του 2011 ψηφίστηκε από το «The Hollywood Reporter» ανάμεσα στους 25 πιο δυναμικούς στυλίστες του Χόλιγουντ, ενώ την ίδια χρονιά το «Out Magazine» τον συμπεριέλαβε στους 100 ομοφυλόφιλους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Βρίσκεται στο πλευρό της Τζόαν Ρίβερς στο “Fashion Police” από το 2010, σχολιάζοντας χωρίς συστολές  τις ενδυματολογικές επιλογές των διάσημων κυριών. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων αστέρων και επιμελείται το ντύσιμο μερικών από τις ομορφότερες γυναίκες στο Χόλιγουντ, όπως η Julianne Moore, η Britney Spears, η Katy Perry, η Heidi Klum, η Anne Hathaway και πολλές άλλες.

«Έκανα ότι και τα περισσότερα καλά Ελληνόπουλα. Πήρα πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων. Ήταν σημαντικό για τους γονείς μου, που ήταν Έλληνες μετανάστες να γίνω δικηγόρος, γιατρός ή επιχειρηματίας» δήλωσε σε συνέντευξη του, ενώ ήθελε εξ αρχής να ασχοληθεί με τη μόδα.

Ήταν μόλις 21 ετών όταν πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Λος Άντζελες και να αφοσιωθεί στην μεγάλη του αγάπη τη μόδα, επιλογή που τελικά τον δικαίωσε.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τους  «New York Times» ως στυλίστας, όπου για 8 χρόνια πήρε μέρος σε τρομερές παραγωγές με πασίγνωστες ηθοποιούς. Τώρα είναι ο Fashion Editor του «C Magazine» και συνεργάζεται και με το “New York Times Magazine”.

Ο Γιώργος Κωτσιόπουλος έχει κάνει πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, ως σχολιαστής μόδας στο «Good Morning America», «E! News Daily», «KTLA News» και «Access Hollywood».

Κάθε χρόνο διοργανώνει μαζί με την Elizabeth Stewart το «Bag Lunch», ένα φιλανθρωπικό event με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να στηρίξει τη διδαχή της Τέχνης στα δημόσια σχολεία. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διάσημοι οίκοι χαρίζουν επώνυμες, πανάκριβες τσάντες που στη συνέχεια δημοπρατούνται.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ