Κατακτά το Χόλιγουντ με την ελληνική γοητεία του
Έργα Ελλήνων

Κατακτά το Χόλιγουντ με την ελληνική γοητεία του

Ο Ηλίας Κοτέας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς του Καναδά ενώ έχει και αξιόλογη καριέρα στο Χόλιγουντ. Έχει βρεθεί στο πλευρό πασίγνωστων ηθοποιών όπως ο Robert Downey Jr (Zodiac), ο Christopher Walken (The Prophecy), ο Mark Wahlberg (Shooter) και η Cate Blanchett (Curious Case of Benjamin Button).

Γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1961 στο Μόντρεαλ του Καναδά. Οι γονείς του ήταν ελληνικής καταγωγής από την Ηλεία και μιλά αρκετά καλά ελληνικά.

Είναι περήφανος για τις ελληνικές του ρίζες, ένω είχε την τύχη να ενσαρκώσει τον Αριστοτέλη Ωνάση στη σειρά του ABC «The Richest Man in the World: The Aristotle Onassis Story».

Σπούδασε στο Vanier College στο Μόντρεαλ και συνέχισε στην Νέα Υόρκη στην American Academy of Dramatic Arts.

Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν στο «One Magic Christmas» το 1985. Το 1989 του απενεμήθη το Genie, βραβείο αντίστοιχο του Όσκαρ στον Καναδά, ως καλύτερο ηθοποιό για την ταινία «Malarek». Το 1990 ήρθε ο ρόλος που τον έκανε ευρύτερα γνωστό στο «Teenage Mutant Ninja Turtles» και τις συνέχειες του. Το 1996 προκάλεσε αίσθηση στις Κάννες με την ταινία Crash του Cronenberg. Το 1998 συνέχισε με πρωταγωνιστικό ρόλο στο  «The Thin Red Line», στην οποία μιλάει πολύ καλά τα ελληνικά, ως ο αξιωματικός Τζέιμς Στάρος. Ακολούθησαν πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως The Sopranos και CSI και φυσικά πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Από το 1985, έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 35 ταινίες.

Αν και η κάμερα τον λατρεύει, ο ίδιος αγαπά το θέατρο και γι’αυτό το 2000 ανέβηκε στη σκηνή του Broadway για το “True West”.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Antonios Chrysostratis

    He is GOOD


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ