Αισθάνομαι Ελληνίδα παντού και πάντοτε δηλώνω την ελληνική ταυτότητά μου
Έργα Ελλήνων

Αισθάνομαι Ελληνίδα παντού και πάντοτε δηλώνω την ελληνική ταυτότητά μου

Η Constance Stamatiou ή Κωνσταντίνα Σταματίου έγινε γνωστή ως μία από τις κορυφαίες χορεύτριες της νεοϋορκέζικης ομάδας Alvin Ailey Dance Theater και η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στην συγκεκριμένη ομάδα υψηλού χορευτικού επιπέδου. Συνεχίζει την καριέρα της ως freelance χορεύτρια.

Ο πατέρας της έχει καταγωγή από την Εύβοια. Η ίδια γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα.

«Το ελληνικό στοιχείο έχει διαμορφώσει ένα κομμάτι της προσωπικότητάς μου. Και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίον χορεύω».

Σπούδασε χορό στο Pat Hall’s Dance Unlimited και στο North Carolina Dance Theatre. Το 2002 αποφοίτησε από το Northwest School of the Arts και σπούδασε στο κολέγιο SUNY Purchase, πριν πάρει μαθήματα στο Ailey School.

Η Constance Stamatiou έγινε μέλος του Alvin II και προσαρτήθηκε στην ομάδα το 2005 και συνεχίζει να ζει το όνειρό της χορεύοντας σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα κέρδισε την υποτροφία Leonore Annemberg που δίνεται σε χαρισματικούς χορευτές.

Έχει εμφανιστεί σε δύο παραστάσεις στην Αθήνα, το 2008, μια εμπειρία που χαρακτήρισε ως την πιο αξέχαστη στιγμή της καριέρας της.

«Για μια στιγμή κοίταξα ψηλά στον Παρθενώνα και είπα μέσα μου ότι έτσι πρέπει να είναι ο Παράδεισος: Τόσο όμορφος και γαλήνιος».

Το 2012 συμμετέχει στην παράσταση φόρο τιμής στην Judith Jamison, που έγινε στον Λευκό Οίκο.

Αγαπάει την Ελλάδα και λατρεύει την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ