Ανώτατη Επιστήμονας στον Genentech
Η Γεωργία Χατζηβασιλείου είναι Ανώτατη Επιστήμονας στον Genentech, οργανισμός βιοτεχνολογίας, στους τομείς της ανοσοθεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου και της Μεταφραστικής Ογκολογίας, ενώ τελεί και χρέη Μεταπτυχιακού Μέντορα.
Έλαβε μπάτσελορ στη Βιοχημεία στο Oberlin College των ΗΠΑ και διδακτορικό στην Παθοβιολογία στο Columbia University της Αμερικής, ενώ έκανε μεταδιδακτορικό στο University of Pennsylvenia. Από το 2008 έως το 2014 εργαζόταν στον Genetech ως επιστήμονας και από το 14 μέχρι και σήμερα έχει τη θέση της Ανώτατης Επιστήμονα στον ίδιο Οργανισμό.
Αυτό που την προσέλκυσε στο Genentech ήταν η δυνατότητα του Οργανισμού να κάνει έρευνα αιχμής με άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των καρκινοπαθών. Από τη συμμετοχή της, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με συναδέλφους σε ολόκληρο τον Οργανισμό σε συναρπαστικά έργα και έχει εμπνευστεί από τη δημιουργικότητα και την κίνηση που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ερευνητικής κουλτούρας εκεί.
«Η δημιουργικότητα, η οδήγηση και το συνεργατικό πνεύμα που μοιράζομαι με τους συναδέλφους μου με εμπνέουν και με ενθαρρύνουν να αγωνιστώ για καινοτομία στην ανακάλυψη φαρμάκων» γράφει στο προφίλ της στην ιστοσελίδα του Genetech.
Έγινε μέλος στη Genentech το 2008 ως Επιστήμονας στη Μεταγραφική Ογκολογία και το εργαστήριό της έχει πραγματοποιήσει έρευνα σε πλήθος τομέων της Ογκολογίας, όπως η σηματοδότηση του καρκίνου, ο μεταβολισμός των όγκων και η ανοσολογία του καρκίνου.
Το εργαστήριο της επικεντρώνεται στην ανακάλυψη και επικύρωση νέων θεραπευτικών στόχων στην ογκολογία. Η σημερινή περιοχή έρευνας τους είναι η οδός PI3K και συγκεκριμένα οι μηχανισμοί ρύθμισης της σηματοδότησης PI3K με στόχο την αναγνώριση νέων στρατηγικών θεραπευτικής στόχευσης αυτής της οδού. «Χρησιμοποιούμε βιοχημικές, κυτταρικές και μοριακές και πρωτεϊνωματικές προσεγγίσεις και εκτελούμε μελέτες δομής / λειτουργίας καθώς και γενετικές οθόνες για να χαρακτηρίσουμε την καλωδίωση και τη ρύθμιση των μεταλλαγμένων μονοπατιών σηματοδότησης PI3K στον καρκίνο του μαστού και του ορθού».
Προηγούμενες εργασίες από το εργαστηρίου επικεντρώθηκαν στην αποκρυπτογράφηση της ρύθμισης και της στόχευσης της οδού RAF / MAPK στον καρκίνο, χαρακτηρίζοντας τον ρόλο των οδών μεταβολισμού του όγκου στην ογκογένεση και διερευνώντας θεραπευτικές στρατηγικές για αναστροφή της καταστολής του ανοσοποιητικού του όγκου και ενίσχυση των αντικαρκινικών ανοσο-αποκρίσεων.
Έχει διακριθεί με τα «The Damon Runyon Cancer Research Foundation Fellowship Award», τα 2002-2005, «NIH Pathway to Independence (PI) Howard Temin K99/R00 Award», το 2008, και το «Key Contributor Award».