Ο αντιπρόσωπος της Symantec
Έργα Ελλήνων

Ο αντιπρόσωπος της Symantec

Ο Ηλίας Χάντζος είναι υπεύθυνος για τις κυβερνητικές σχέσεις και τα προγράμματα Public Affairs στις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, καθώς και για τις περιοχές της Ασίας, χώρες του Ειρηνικού και της Ιαπωνίας. Ακόμα, αντιπροσωπεύει τη Symantec στους κυβερνητικούς οργανισμούς, τις επίσημες αρχές, τους διεθνείς οργανισμούς, ενημερώνοντας για θέματα public policy που συνδέονται με την ασφάλεια του ΙΤ, την διαχείριση κινδύνων των δεδομένων και την διαθεσιμότητα.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοστέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πήρε μάστερ στη Νομική από το Queen Mary του Λονδίνου, ΜΒΑ από το Solvay Brussels School, ενώ έλαβε περαιτέρω εκπαίδευση στελεχών μέσω του Χάρβαρντ και το Lee Kuan Yew School of Public Policy, όπου μεταξύ άλλων καλύφθηκαν θέματα ηγεσίας και δημόσιας πολιτικής, στρατηγικής, διαχείρισης κινδύνων, διεθνούς ανάπτυξης, διακυβέρνησης και κοινωνικής και φυλετικής ενσωμάτωσης.

To 1997, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην ΕΡΤ ως ασκούμενος δικηγόρος κι έπειτα εργάστηκε ως νομικός στην επιτροπή Directorate General Information Society της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με εστίαση στην πολιτική ασφάλειας της πληροφορίας. Συμμετείχε επίσης στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο διαδικτυακού εγκλήματος και στην Απόφαση Πλαίσιο σχετικά με τις Απειλές Πληροφοριακών Συστημάτων.

 

 

Επιπρόσθετα, ο Ηλίας Χάντζος διαχειρίστηκε μία σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικές με την Κοινωνία της Πληροφορίας και την Ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων και της οδηγίας σχετικά με την Ιδιωτικότητα στις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες, την οδηγία σχετικά με τη Διατήρηση Δεδομένων και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ασφάλειας Δικτύου και Πληροφορίας. Επίσης, εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε διάφορες διεθνείς δημόσιες συζητήσεις και συνέδρια.

Το 2004, εισήχθη στη Symantec Corporation, όπου εργάστηκε τόσο ως Senior Manager Government Relations EMEA, λειτουργώντας ως διευθυντής πρώτης γραμμής και παρέχοντας κατεύθυνση και διαχείριση, πέραν της τακτικής διαχείρισης των θεμάτων και της προάσπισης της εταιρείας, όσο και ως Government Relations Manager EMEA, όπου δημιούργησε και ίδρυσε ένα πρόγραμμα κυβερνητικών υποθέσεων στον EMEA.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, εργάζεται στη Symantec, ξεκινώντας ως Director EMEA & APJ Government Affairs, που διαχειριζόταν τις δραστηριότητες της Symantec για τις κυβερνητικές υποθέσεις του EMEA και του APJ και καθοδηγούσε την ομάδα του στην εκτέλεση τα διάφορων προγράμματων και προτεραιοτήτων της Symantec, συνεχίζοντας ως Senior Director Government Affairs EMEA & APJ, σε διάστημα που του ζητήθηκε εκτός από το να έχει την ευθύνη για τις κυβερνητικές υποθέσεις για τον EMEA, του ζητήθηκε να ηγηθεί προσωρινά της λειτουργίας της νομικής υπηρεσίας, που είναι υπεύθυνη για τη συμμόρφωση της προστασία της ιδιωτικής ζωής στην περιοχή του EMEA.

 

 

Έπειτα, ο Ηλίας Χάντζος έγινε Senior Director Government Affairs EMEA, Global CIP and Privacy Advisor, όντας υπέθυνος για την παροχή στρατηγικής καθοδήγησης, management, και ηγεσίας σε κυβερνητικές υποθέσεις για τον EMEA, ενώ, από το 2016 μέχρι και σήμερα, είναι Senior Director Government Affairs EMEA and APJ, Global CIP and Privacy Advisor, όπου διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό για τις παγκόσμιες κυβερνητικές υποθέσεις και διοικούν τη συνδυασμένη ομάδα κυβερνητικών υποθέσεων εκτός των ΗΠΑ.

Η έδρα του βρίσκεται στις Βρυξέλλες, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του AeA Europe και διορισμένο μέλος του ENISA και προέδρευσε σε δύο συνεχόμενες περιόδους στο διοικητικό συμβούλιο της Business Software Alliance στην Ευρώπη.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ