Ένας Έλληνας στην ομάδα της Huawei
Έργα Ελλήνων

Ένας Έλληνας στην ομάδα της Huawei

Ο Βαγγέλης Γαζής είναι Chief Architect IoT Security στη Huawei Technologies και αποτελεί έναν εξειδικευμένο τεχνολόγο με αποδεδειγμένη τεχνογνωσία στην ανάπτυξη καινοτομιών, από την προοπτική της έρευνας μέχρι τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και τις προσφορές της αγοράς. Έχει εμπειρία διαχείρισης τεχνολογίας σε κορυφαίες ομάδες Ε&Α για μεταφορά τεχνολογίας και ευέλικτη παράδοση στις Machine to Machine, Big Data και Internet of Things περιοχές.

Είναι καταξιωμένος μάνατζερ και «εμψυχωτής» των ομάδων του μέσω καθοδήγησης σε πλαίσια εκπαίδευσης, έχει διάφορες επαγγελματικές εμπειρίες σε ακαδημαϊκούς, βιομηχανικούς και ρυθμιστικούς τομείς και είναι εμπειρογνώμονας σε κυψελοειδή δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ασφάλεια, δικτύωση δεδομένων, αρχιτεκτονική συστημάτων, μηχανική λογισμικού και σημασιολογία.

Έλαβε μπάτσελορ στην Πληροφορική από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μάστερ στα Συστήματα Επικοινωνιών και Δίκτυα από το ίδιο πανεπιστήμιο και Executive M.B.A στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πήρε το διδακτορικό του στην Πληροφορική από το ΕΚΠΑ.

Άρχισε να εργάζεται ως ΙΤ Specialist στην ΙΒΜ, συνέχισε ως Βοηθός Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Βοηθός Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Βοηθός Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως Ανώτερος Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το 2011 που σταμάτησε, προσλήφθηκε από την AGT International, η οποία παρέχει προηγμένες λύσεις IoT στις βιομηχανίες κατασκευής, ασφάλειας, γεωργίας, υγείας, αθλητισμού και ψυχαγωγίας. Εκεί εργάστηκε ως Ανώτερος ερευνητής, έπειτα ως Research Architect, Program Manager και τέλος ως Lead IoT Scientist.

Το 2015, ξεκίνησε στην Cognizant ως Director Big Data Lead και έναν χρόνο αργότερα εισήχθη στην ομάδα του παγκόσμιου κολοσού της Huawei. Έχει την ευθύνη επιτήρησης της γενικής αρχιτεκτονικής ασφάλειας του Internet of Things, Products and Solutions (P&S) της εταιρείας.

Επιπλέον, είναι υπεύθυνος του τεχνολογικού οράματος, της στρατηγικής και του σχέδιου δράσης της κεντρικής αρχιτεκτονικής ασφάλειας για το IoT P&S στη θέση Προϊσταμένου Τμήματος Τεχνολογίας. Ακόμα, έχει την ευθύνη του οικοσυστήματος ασφάλειας (στρατηγικός σχεδιασμός) και προσφέρει συμβουλευτική και στρατηγική καθοδήγηση στο τοπίο ασφάλειας IoT.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ