Σεναριογράφος των κόμικ της Marvel και της DC
Έργα Ελλήνων

Σεναριογράφος των κόμικ της Marvel και της DC

Ο Χρήστος Γκέιτζ είναι σεναριογράφος και συγγραφέας κόμικς, γραφικών μυθιστορημάτων και βιντεοπαιχνιδιών και έχει βραβευτεί με το Comics Nexus Award για το Best Breakout Talent. Είναι γνωστός για τη δουλειά του στις τηλεοπτικές σειρές «Daredevil», «Νόμος και Τάξη: Μονάδα Ειδικών Θυμάτων» και «Αριθμοί» και για τις ταινίες «The Raven» και «Teenage Caveman». Στον κλάδο των κόμικς, έχει κάνει σημαντική δουλειά, μεταξύ άλλων, στο πλευρό της Marvel και της DC.

Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1977 στη Νέα Υόρκη και είναι γιος του συγγραφέα και ερευνητή δημοσιογράφου των New York Times, Νικόλαου Γκείτζ. Μεγάλωσε στην Αθήνα και στη συνέχεια στο North Grafton της Μασαχουσέτης, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ, όπου ειδικεύτηκε στον Αμερικανικό Πολιτισμό κι έλαβε το MFA του στη Σεναριογραφία από το AFI Conservatory.

 

 

Ο Χρήστος Γκέιτζ συνεργάζεται για τη δημιουργία ιστορίων και σεναρίων με τη γυναίκα του, Ρούθ Φλέτσερ Γκέιτζ, με την οποία και προσάρμοσε το μυθιστόρημα «Rendezvous With Rama» του Arthur C. Clarke για τη Revelations Entertainment του Morgan Freeman. Συγχρόνως, έγραψαν την ταινία «The Breed» του 2001, με πρωταγωνιστές τους Adrian Paul, Bai Ling και Bokeem Woodbine για τη Sony/Screen Gems και Starz. Επιπλέον, έγραψε και ήταν συνεργατικός παραγωγός στην ταινία «Teenage Caveman» για το HBO και, το 2010, οι Γκέιτζ έγραψαν την ταινία «Paradox», με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό Kevin Sorbo, για τη SyFy UK.

Το αντρόγυνο συν-έγραψε επεισόδια για το «Νόμος και Τάξη: Ειδικές Μονάδες Θυμάτων», με ένα από τα επεισόδια τους να έχει προταθεί για το βραβείο SHINE, ενώ, το 2014, προσχώρησαν στο προσωπικό της πρώτης σεζόν της τηλεοπτικής εκπομπής των Netflix και Marvel, «Daredevil», που προτάθηκε για τρία βραβεία Emmy και κέρδισε το Saturn Award για τις Καλύτερες New Media Τηλεοπτικές Σειρές.

 

 

Ο συγγραφέας εισήλθε στη βιομηχανία των κόμικς τον Δεκέμβριο του 2004 με το «Deadshot», τη μίνι σειρά της DC Comics, ενώ ένα από τα πρώτα του έργα της Marvel Comics ήταν μία μίνι σειρά με τον Union Jack που έγραψε με τον Mike Perkins. Για τη Wildstorm Productions έγραψε πρώτο το «The Authority: Prime», με τον Darick Robertson, και συνέχισε με πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της Marvel «Civil War», έγραψε το best-selling σχετικό βιβλίο «Iron Man / Captain America: Τα θύματα του πολέμου» κι έγραψε, επίσης, τις μίνι σειρές  «World War Hulk: X-Men», των οποίων το πρώτο τεύχος πούλησε περισσότερα από 85.000 αντίτυπα.

 

 

Τον Μάρτιο του 2008, συνέγραψε την τετρανομική μίνι σειρά  «G.I. Joe: Cobra» για την έκδοση του IDW και, την ίδια χρονιά, έγραψε τις πρώτες επτά εκδόσεις του «The Man with No Name» για την Dynamite Entertainment, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο εικονικός Western χαρακτήρας που απεικονίζεται από τον Clint Eastwood.

Το 2011, πλησίασαν τον σεναριογράφο για να γράψει το «Angel & Faith», την κανονική συνέχεια των περιπετειών του Joss Whedon από τους Buffyverse χαρακτήρες, ως μέρος του «Buffy The Vampire Slayer Season Nine», κόμικ που ήταν υποψήφιο για το βραβείο Harvey για την Καλύτερη Νέα Σειρά.

 

 

Τον Ιούλιο του 2012 ο Gage δημοσίευσε το πρωτότυπο του γραφικό μυθιστόρημα, το «Ηλιοβασίλεμα», ένα παραμύθι νουάρ για έναν ηλικιωμένο μπράβο της Μαφίας που αντιμετωπίζει τους δαίμονες του βίαιου παρελθόντος του. Από το 2011 έως το 2013, συνεργαζόταν με την DC με βασικό ήρωα τον Amazing Spider-Man, ενώ, το 2014, η συνεργασία του με τον Dan Slott έφερε το τελευταίο μέρος του Superior Spider-Man στο #3 της λίστας της New York Times για το Best Seller Paperback Graphic Books.

Την ίδια χρονιά, ο καλλιτέχνης και η Rebekah Isaacs, από το «Angel & Faith», ανέλαβαν το «Buffy The Vampire Slayer» με την πρώτη συλλογή της σειράς να ανεβαίνει στο #10 της ίδιας λίστας της, ενώ η δεύτερη έφτασε στο #8 και η τρίτη στο #10.

 

 

Το 2016, με τη σύζυγό του Ρουθ, ο Γκέιτζ συνέβαλε στη βραβευμένη με το Eisner Award βραδιά «Love Is Love (comics)» ανθολογία προς όφελος των θυμάτων του πυροβολισμού του νυχτερινού κέντρου Pulse και των οικογενειών τους.

Ακόμα, συνέγραψε το console video game «Captain America: Super Soldier», στο οποίο έδωσε τη φωνή του ο Chris Evans και ο οποίος δήλωσε αργότερα ότι το παιχνίδι ενέπνευσε μια σειρά από σκηνές δράσης στη δεύτερη ταινία του Captain America. Έγραψε, επίσης, σενάρια για τα παιχνίδια για κινητό «Captain America: The Winter Soldier» και το «Iron Man 3: The Official Game», ενώ ο Γκέιτζ και ο Dan Slott είναι μεταξύ των συγγραφέων του επερχόμενου παιχνιδιού Spider-Man της Marvel, που αναπτύχθηκε από τους Insomniac Games.

Στο σύνολο, ο καλλιτέχνης έχει γράψει εκατοντάδες κόμικς από συνεργασίες με σχεδόν όλους τους εκδότες του κλάδου. Έχει υπάρξει υποψήφιος, ακόμα, για το GLAAD Media Award για Εξαιρετικό Κόμικ, το 2008, για το έργο του στο «Midnighter» για τις Wildstorm / DC Comics.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ