Διεθνής διάκριση στην έρευνα για την αρχιτεκτονική κτιρίων και την ψυχική υγεία
Έργα Ελλήνων

Διεθνής διάκριση στην έρευνα για την αρχιτεκτονική κτιρίων και την ψυχική υγεία

Η Δρ Ευαγγελία Χρυσικού σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο ΑΠΘ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο LSBU του Λονδίνου και διδακτορική διατριβή στο UCL. Είναι ειδικευμένη στα ειδικά κτίρια, όπως νοσοκομεία και ξενοδοχεία και θεωρείται διεθνώς, ειδική στους  χώρους ευεξίας και στην επίδραση της αρχιτεκτονικής στην ψυχολογία του ανθρώπου.

Toν Σεπτέμβριο του 2012, επικράτησε σε διαγωνισμό της διεθνούς Ακαδημίας Θεραπευτικής Αρχιτεκτονικής που πραγματοποιήθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ με θέμα την έρευνα στην αρχιτεκτονική κτιρίων για την ψυχική υγεία.

«Ανταγωνιστές» της ήταν μερικά από τα κορυφαία διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το Imperial College του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το Πανεπιστήμιο του Ορεγκον, που επίσης έλαβαν διακρίσεις.

Η Διεθνής Ακαδημία Θεραπευτικής Αρχιτεκτονικής είναι ο κορυφαίος οργανισμός παγκοσμίως για θέματα που αφορούν σε αρχιτεκτονική και υγεία. Με έδρα τη Σουηδία, έχει οργανωθεί ένα δίκτυο επιστημόνων και ερευνητών από όλον τον κόσμο που ανταλλάσσουν απόψεις, συνεργάζονται και συμβάλουν στη βελτίωση των κτιρίων -και όχι μόνο- των υγειονομικών υπηρεσιών.

Τα ετήσια βραβεία αποτελούν την κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση του κλάδου και αναγνωρίζουν την επαγγελματική αριστεία για την έρευνα και τον σχεδιασμό θεραπευτικών χώρων.

Η αρχιτέκτονας-νοσοκομειολόγος δρ Χρυσικού έλαβε τη διάκριση για την έρευνα της στην αρχιτεκτονική κτιρίων για την ψυχική υγεία και συγκεκριμένα για τη δημιουργία πρότυπου μοντέλου σχεδιασμού των δομών αυτών.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. tha mporousa na vrw kapou thn ereyna ths ayth?


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ