Ένας Έλληνας BU Content Manager της Coca-Cola
Έργα Ελλήνων

Ένας Έλληνας BU Content Manager της Coca-Cola

O Δρόσος Δρόσος ανέλαβε πρόσφατα τη θέση του BU Content Manager στο Coca-Cola Central & Eastern Europe Business Unit, που περιλαμβάνει 26 αγορές. Θα είναι μέλος της ομάδας Marketing IMC (Integrated Marketing Communication) και θα χειρίζεται τα brands Coke σε πολλαπλές πλατφόρμες, που περιλαμβάνουν από την ανάπτυξη δημιουργικού περιεχομένου για τηλεοπτικά σποτ και άλλα ATL υλικά, μέχρι την τελική παραγωγή και υλοποίηση στις παραπάνω αγορές.

Προέρχεται από τη θέση του Senior Experiential Manager της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης στη The Coca-Cola Company, παράλληλα με τον ρόλο του Global Experiential Lead, καλύπτοντας το στρατηγικό κομμάτι του Experiential σε παγκόσμιο επίπεδο. Θεωρείται από τους τοπ 3 παγκόσμιους ειδικούς του Experiential και διδάσκει στρατηγική του Experiential Marketing και ROI μέσω του Coca-Cola University.

 

Ο Δρόσος Δρόσος είναι Ελληνογάλλος, σπούδασε Οικονομικά και Marketing, έλαβε μεταπτυχιακά πτυχία από Αγγλία,Γαλλία και Γερμανία και δοκτορά από την Αμερική. Μιλά έξι γλώσσες, μεταξύ άλλων ιαπωνικά και γερμανικά, ενώ ομάδες Μάρκετινγκ στις οποίες ήταν μέλος έχουν βραβευτεί πολλάκις τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και σε επιχειρηματικό/εταιρικό.

Έχει εργαστεί για εμπορικούς κολοσούς, όπως η Shell, ως Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνιών, η L’Oréal Paris, ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Project Manager, και φυσικά η Coca-Cola, όπου ξεκίνησε, το 2006, ως Marketing Assets and Promotions Manager και Digital Manager και πρωτοστάτησε στην κυκλοφορία της πρώτης ευρωπαϊκής πλατφόρμας διαχείρισης περιεχομένου της Coca-Cola και του πρώτου καναλιού YouTube πίσω από την Fanta στην Ευρώπη (σε συνεργασία με τη Γαλλία).

 

Έπειτα,  έγινε Senior Brand Experience Marketing Manager στην ίδια τεράστια εταιρεία, όπου ήταν επικεφαλής του κλάδου και υπεύθυνος για τις ψηφιακές καμπάνιες σε όλα τα brands για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, ενώ, το 2016, απέκτησε τη θέση Head of Experiential Marketing & Licensing, όπου ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την καθοδήγηση των ενεργειών μάρκετινγκ Βιωματικής Στρατηγικής του Business Unit, για τη γενική διαχείριση των καταστημάτων Pop-Up της Coca-Cola (Physical / Social Media / Ηλεκτρονικό Εμπόριο) και ήταν αυτό που ενεργοποίησε τη μεγαλύτερη διαφημιστική προβολή του έτους (WOAH Summer House) σε 10 αγορές, με 24 εκατομμύρια οργανικής απήχησης και 305.000 € αξίας μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Τον προηγούμενο μήνα, ξεκίνησε ως BU Content Manager στο Coca-Cola Central & Eastern Europe Business Unit , όπου διευθύνει την ανάπτυξη πρωτοποριακών καμπανιών στο Business Creative του Coke TM (26 αγορές), τη δημιουργία περιεχομένου ιδεών των τηλεοπτικών σποτ και άλλων μέσων επικοινωνίας ολοκληρωμένου μάρκετινγκ ATL,  αλλά και την παραγωγή και παράδοση για τοπικές προσαρμογές στην κάθε χώρα.

 

Ηγείται κι έχει ηγηθεί σε πανευρωπαϊκά projects όπως τα Christmas Truck Tour, FIFA World Cup Trophy Tour, Coca-Cola Zero Experiential Sampling Campaigns, και τα καταστήματα Coca-Cola Pop-Up Experiential Stores.

Σε συνέντευξή του είχε μοιραστεί το πώς βλέπει τη δουλειά του και τις προκλήσεις που αυτή παρουσιάζει «Η εμπειρία του πελάτη είναι ένα ατελείωτο ταξίδι και μαθαίνουμε περισσότερα κάθε μέρα. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πάντα υπάρχουν νέες μάχες που πρέπει να κερδίσουμε. Κάθε αγορά έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και η εμπειρία, τελικά, αλλάζει ανάλογα με το έργο».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ