“Η προσπάθεια δεν είναι πάντα αρκετή χωρίς ταλέντο”
Έργα Ελλήνων

“Η προσπάθεια δεν είναι πάντα αρκετή χωρίς ταλέντο”

Ο Κάρολος Ζουγανέλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Άρχισε τις σπουδές του στη μουσική από την ηλικία των 5 ετών. Το 1992 αποκτά το δίπλωμα του Εθνικού Ωδείου της Αθήνας. Το 1996 γίνεται δεκτός από το Ανώτατο Εθνικό Ωδείο του Παρισιού και εργάζεται με τους  Gérard Frémy, Sylvaine Billier, Anne Grapotte, Jean Koerner και Pierre-Laurent Aimard και παίρνει τα διπλώματα : Diplômes de Formation Supérieure en Piano, Accompagnement Vocal, Accompagnement Instrumental et Musique de Chambre. Άλλωστε, εργάζεται πάνω στο  Lied(ευρωπαϊκό ρομαντικό τραγούδι) και τη μελωδία με τους:  Ruben Lifschitz καιJeff Cohen.
Πολύ νέος ξεχωρίζει στον «Πανελλήνιο διαγωνισμό Παπαϊωάννου» στην Αθήνα, όπου κερδίζει το πρώτο βραβείο το 1991, ενώ ταυτόχρονα είναι ο νικητής σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς όπως: «Concorso Internazionale Città di Senigallia», στην Ιταλία, le «Concorso Internazionale Città di Marsala», τον διεθνή διαγωνισμό»Anton Rubinstein» , τον διεθνή διαγωνισμό «Alfredo Casella» στην Ιταλία, τον διαγωνισμό «Flame» στο Παρίσικαι πολλούς άλλους.
Ο Κάρολος Ζουγανέλης  έχει ήδη δώσει πολλά ρεσιτάλ σαν σολίστας ή ντουέτα με τραγουδιστές από την Αθήνα,τη Θεσσαλονίκη, τη Ρώμη, το Παρίσι, στις Όπερες της Λυών, Μονπελιέ, και στις αίθουσες  Amphithéâtre de la Cité de la Musique, Studio 106 de Radio France, Théâtre Mogador, Salle Cortot, Hôtel des Invalides…
Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ μουσικής όπως τα Διεθνή φεστιβάλ «Piano en Saintonge», «Les Musicales», «Ars Terra», «Dedans-Dehors» «Festival Européen Jeunes Talents», «Journées Lyriques de la Seine», la «Saison Musicale Royaumont», la «Villa Musica Konzertsaison»
Έχει παίξει ύπο τη διεύθυνση των  Jeffrey Milarsky , Zsolt Nagy, Janos Furst και  Michael Gielen και έχει ερμηνεύσει les Variations Goldberg de J. S. Bach στο φεστιβάλ  «Manolis Kalomiris» στη Σάμο, στο διεθνές φεστιβάλ της Κέρκυρας,  αλλά και στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» στο Μέγαρο στην Αθήνα.
Τον Οκτώβριο του 2006 και τον Ιούνιο του 2007 είναι ο πιανίστας στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού  «Operalia», που οργανώθηκε από τον Placido Domingo στην Όπερα της Valencia στην Ισπανία αλλά και στο θέατρο Châtelet στο Παρίσι.
Τον Οκτώβριο του 2007 κερδίζει το βραβείο του πιανίστα στον τέταρτο διεθνή διαγωνισμό πιάνου και ντουέτου,  «Nadia et Lili Boulanger» καθώς και το βραβείο «Ντουέτο»  μαζί με την σοπράνο  Shigeko Hata.
Τον Φεβρουάριο του 2010, συμμετέχει στο συνολικό έργο του Σοπέν για πιάνο, που οργανώθηκε από την «Εταιρεία Σοπέν» και τα πιάνο Pleyel στο Παρίσι, το οποίο γυρίστηκε ολόκληρο από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι FRANCE 3.
Την 1η Μαρτίου 2010, την ημέρα των 200 ετών από τη γέννηση του Σοπέν, βρίσκεται στο Victoria Hall στη Γενεύη όπου συμμετέχει σε μια ολοκληρωτική μελέτη πάνω στο πιάνο σε σχέση με τον συνθέτη.
Είναι επίκουρος καθηγητής στο μάθημα του τραγουδιού στο  Peggy BOUVERET στο Παρίσι αλλά και αναπληρωτής καθηγητής στο πιάνο στο Ανώτατο Εθνικό Ωδείο  στο Παρίσι.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ