Ο γύρος της Ανατολής σε δύο τροχούς
Έργα Ελλήνων

Ο γύρος της Ανατολής σε δύο τροχούς

Ο Ηλίας Βροχίδης κατάφερε να ταξιδέψει σε 14 χώρες της Ανατολής μέσα σε 2 χρόνια και 2,5 μήνες με μία μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα. Δεν προσπαθούσε να σπάσει κάποιο ρεκόρ, ενδεχομένως να βρίσκεται και μακριά από τέτοιο στόχο, απλά ήθελε να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο των παιδικών του χρόνων. Από μικρός ο Ηλίας ήθελε να γυρίσει τον κόσμο και να καταγράψει με το φωτογραφικό του φακό εικόνες από τη φύση και τον άνθρωπο.

Στο βιβλίο που εξέδωσε με αφορμή την ολοκλήρωση του ταξιδιού του, με τίτλο «27 Πανσέληνοι στην Ανατολή», ο Ηλίας Βροχίδης υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως δεν ταξιδεύει σαν τουρίστας αλλά σαν ένας εξερευνητής της ανθρώπινης φύσης και των πολιτισμών, καθώς έτσι νιώθει ότι έχει μια σφαιρική εικόνα για τον κόσμο στον οποίο ζει.

Στους σχεδόν 28 μήνες που βρισκόταν στο δρόμο, έφτασε μέχρι τη μακρινή Ανατολή διασχίζοντας 14 χώρες: Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία, Νεπάλ, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κυργιζστάν, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Αρμενία και Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο ίδιος καταγράψει στο προσωπικό του ιστολόγιο, πως αρχικά για να επιτύχει το σκοπό του κάνοντας δύο δουλειές για να αντεπεξέλθει οικονομικά κατάφερε να αγοράσει ένα καθαρόαιμο 4Χ4, ενώ ονειρευόταν να το εξοπλίσει  για το ταξίδι του στην Αφρική. Στη συνέχεια λόγω των περιορισμένων οικονομικών του, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μοτοσικλέτα, ένα μέσο το οποίο χρησιμοποιούσε ο ίδιος πολύ σπάνια, γιατί πάντα τις θεωρούσε επικίνδυνες και τις φοβόταν. Ωστόσο, η επιλογή του αυτή, τελικά τον δικαίωσε.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ