Αναπτύσσει νέα εργαλεία και θεραπευτικές στρατηγικές για την καταπολέμηση της μετάστασης του καρκίνου
Έργα Ελλήνων

Αναπτύσσει νέα εργαλεία και θεραπευτικές στρατηγικές για την καταπολέμηση της μετάστασης του καρκίνου

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος είναι καθηγητής Χημικής και Βιομοριακής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ.

Ο Δρ Κωνσταντόπουλος εντάχθηκε στο Τμήμα Χημικών και Βιομοριακών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins το 1997 και έλαβε τον τίτλο του καθηγητή το 2008. Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Χημικών και Βιομοριακών Μηχανικών από το 2008 έως το 2017. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Ράις το 1995, και το πτυχίο στη Χημικών Μηχανικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1989.

Είναι επικεφαλής του έργου που χρηματοδοτείται από το NCI Johns Hopkins Physical Sciences-Oncology Center (2009-σήμερα). Εκλέχτηκε μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ιατρικής και Βιολογικής Μηχανικής το 2009 και της Εταιρείας Βιοϊατρικής Μηχανικής το 2012. Εργάζεται στη Συντακτική Επιτροπή των επιστημονικών περιοδικών The American Journal of Physiology Cell Physiology (2005-σήμερα), Technology (2013-σήμερα) και Annual Review of Biomedical Engineering (2013-σήμερα), ως συντάκτης στο Current Opinion in Chemical Engineering και ως συνεργαζόμενος συντάκτης του Annals of Biomedical Engineering (2009-σήμερα).

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του τμήματος μελέτης της Βιοτεχνολογίας και Χειρουργικών Επιστημών (BTSS) των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (2011-2013). Η έρευνά του είναι στη διεπαφή μεταξύ της μηχανικής και της βιολογίας που σχετίζεται με τη μετάσταση του καρκίνου. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 110 άρθρα που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους σε κορυφαία περιοδικά όπως τα Cell, Proc. Natl. Acad. Sci. USA, Nature Reviews Cancer, Journal of Cell Biology, Current Biology, Blood, Current Opinion in Cell Biology κλπ.

Ο Δρ Κωνσταντόπουλος έλαβε το Βραβείο Robert B. Pond, Sr. Excellence in Teaching (2003 και 2011) και το Bioengineering Distinguished Alumnus Award από το Πανεπιστήμιο Rice (2013). Οκτώ από τους μαθητές του έχουν ξεκινήσει επιτυχημένες ακαδημαϊκές σταδιοδρομίες σε κορυφαία ιδρύματα όπως το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια, το Πανεπιστήμιο του Maryland College Park και το Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Βομβάη, ενώ άλλοι δέκα έχουν προσχωρήσει στον τομέα της βιομηχανίας και κατέχουν πλέον ηγετικές θέσεις (διευθυντής της Merck Labs, αναπληρωτής διευθυντής της Alexion Pharmaceuticals κ.λπ.).

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ