Ελληνας ο νικητής του Ιταλικού master Chef
Έργα Ελλήνων

Ελληνας ο νικητής του Ιταλικού master Chef

Οταν ο 37χρονος σήμερα Σπύρος Θεοδωρίδης ξεκινούσε από την Αθήνα για να εργαστεί στην Ιταλία, δεν φανταζόταν ότι θα έφτανε η στιγμή που η απόφασή του να λάβει μέρος σε μία εκπομπή μαγειρικής, το master chef Italia, θα τον οδηγούσε στην κορυφή και στο έπαθλο των 100.000 ευρώ που κέρδισε όπως παραδέχθηκαν και οι ίδιοι οι Ιταλοί διοργανωτές, με το σπαθί του, ή καλύτερα, με την… κουτάλα του!

Το ριάλιτι μαγειρικής μεταδόθηκε από τα κανάλια Sky και Cielo και ο τελικός του, σημείωσε μεγάλη επιτυχία κοινού.

Ο Έλληνας σέφ, που ζει στην Ιταλία από το 1997, πρόκειται να εγκαταλείψει την παλιά δουλειά του υπαλλήλου και να μεταφερθεί, για έξι μήνες, στην τοποθεσία Ρίβολι, όπου θα εργασθεί σε γνωστό εστιατόριο. Σε δηλώσεις του στον Ιταλικό τύπο, ο Σπύρος Θεοδωρίδης σημείωσε ότι πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του, ενώ σε ότι αφορά την Ελλάδα, εξέφρασε την αγάπη του, μαζί με την ελπίδα «να ξεπεράσει γρήγορα την οικονομική κρίση, στην οποία βρίσκεται, και η Ιταλία να μη φτάσει ποτέ σε τέτοιο σημείο».

Εκτός από το εξάμηνο συμβόλαιο σε φημισμένο εστιατόριο και το χρηματικό βραβείο, ο Έλληνας σεφ έχει πλέον τη δυνατότητα να εκδώσει βιβλίο με συνταγές μαγειρικής, από το οποίο είναι βέβαιο ότι δεν θα λείπουν τα χαρακτηριστικότερα ελληνικά φαγητά.

Οσο για τις συνταγές που του χάρισαν τη νίκη; Ραβιόλια γεμιστά με καλαμάρια, καραβίδες και σπανάκι, με σάλτσα από φουά γκρα και μαύρο μανιτάρι και φιλέτο ψαριού με αστακό και προσούτο, με σάλτσα ροδιού.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ