Καθηγήτρια Βιοστατιστικής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Brown
Έργα Ελλήνων

Καθηγήτρια Βιοστατιστικής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Brown

Η Σταυρούλα Χρυσανθόπουλου είναι καθηγήτρια Βιοστατιστικής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Brown, στις ΗΠΑ. Είναι ειδική στον τομέα της μοντελοποίησης μικροσυστοιχιών με σκοπό την περιγραφή της φυσικής ιστορίας του καρκίνου του πνεύμονα, την προσομοίωση μεμονωμένων τροχιών και τις προβλέψεις.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν τους τομείς σύνθετων προγνωστικών μοντέλων που εφαρμόζονται στις ιατρικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, βαθμονόμησης και μεθόδων πρόβλεψης ακριβείας, αιτιώδους συμπερασμού και τεχνικών υπολογιστικής υψηλής απόδοσης. Η Δρ Χρυσανθόπουλου έχει επίσης μεγάλη διδακτική εμπειρία σε διάφορα μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου στη Βιοστατιστική, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης επιβίωσης και διαχρονικών δεδομένων, γενικευμένων γραμμικών μοντέλων και μελετών προσομοίωσης.

Έλαβε το διδακτορικό της από το Τμήμα Βιοστατιστικής του Πανεπιστημίου Brown το 2013, ενώ σπούδασε Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο παρελθόν, εργάστηκε για το Κέντρο Στατιστικών Επιστημών του Brown ως Ερευνήτρια για ένα έτος, πριν από το διορισμό της ως καθηγήτρια Βιοστατιστικής στο Τμήμα Επιστημών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης το 2015.

Αγαπάει τον χορό. Έχει προσφέρει μαθήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών και έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις ελληνικών και λάτιν χορών.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ