Εξειδικεύεται στη χρήση λέιζερ για την κατασκευή ευέλικτων ηλεκτρονικών συσκευών
Έργα Ελλήνων

Εξειδικεύεται στη χρήση λέιζερ για την κατασκευή ευέλικτων ηλεκτρονικών συσκευών

O Χαράλαμπος Πιτσαλίδης είναι Ερευνητικός Συνεργάτης στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Από τον Αύγουστο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2017 διετέλεσε μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Βιοηλεκτρονικής (BEL) του Κέντρου Μικροηλεκτρονικής της École des Mines de Saint-Étienne. Η έρευνά του ήταν πάνω στην ανάπτυξη και τον χαρακτηρισμό των αγώγιμων πολυμερών ικριωμάτων για in vitro μελέτες τοξικολογίας.

Έχει διατελέσει επίσης μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2014-2015) και στο Institut Fresnel της Γαλλίας (2015-2016).

O Χαράλαμπος Πιτσαλίδης σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έκανε το Μάστερ του στις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των μεταδιδακτορικών σπουδών του, εντάχθηκε στο εργαστήριο Lab for Thin Films – Nanobiomaterials – Nanosystems & Nanometrology (LTFN).

Το 2013 πήρε το Διδακτορικό του στη Φυσική (υποτροφία Ηράκλειτος ΙΙ, ΕΣΠΑ) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου επικεντρώθηκε στην κατασκευή οργανικών τρανζίστορ επίδρασης πεδίου.

Κατά τη διάρκεια της μεταδιδακτορικής του έρευνας, εργάστηκε στον τομέα των οργανικών διόδων εκπομπής φωτός για φορητές εφαρμογές φωτισμού και στη σχεδίαση με λέιζερ για την κατασκευή ευέλικτων ηλεκτρονικών συσκευών.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ