Διευθυντής του Harvard University Press
Έργα Ελλήνων

Διευθυντής του Harvard University Press

Ο Γιώργος Ανδρέου είναι διευθυντής του Harvard University Press, ενός εκδοτικού οίκου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1913 ως τμήμα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Ο HUP έχει εκδώσει μερικά από τα σημαντικότερα βιβλία του περασμένου αιώνα, όπως τη  “Θεωρία της Δικαιοσύνης” του John Rawls, το “On Human Nature” του E.O. Wilson, το “Dickinson” της Helen Vendler, και πιο πρόσφατα το best-seller του 2014, “Capital in the Twenty-First Century” του Thomas Piketty.

Το εκδοτικό του πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικά νέα ψηφιακά έργα και πλατφόρμες όπως η Βιβλιοθήκη Loeb Classic, βασίζεται στην πεποίθηση ότι τα έργα από ακαδημαϊκούς εκδότες είναι πιο απαραίτητα από ποτέ για την κατανόηση των κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

“Είμαστε ευτυχείς που ο Γιώργος Ανδρέου θα διευθύνει το Harvard University Press”, δήλωσε ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Alan Garber.

“Το Harvard University Press είναι ηγέτης στον κόσμο των ακαδημαϊκών εκδόσεων και το εξαιρετικό ρεκόρ του Ανδρέου στις εμπορικές εκδόσεις, η ευρεία κατανόηση της βιομηχανίας και η προηγούμενη συνεργασία του με πολλούς διακεκριμένους συγγραφείς, τον κατέστησαν ξεκάθαρη επιλογή να κατευθύνει αυτό το αξιόλογο ίδρυμα στο μέλλον”.

Μιλώντας για τη νέα του δουλειά, ο Ανδρέου δήλωσε: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή να διευθύνω τον Harvard University Press στον δεύτερο αιώνα του. Η ιστορική του παράδοση αποτελεί απόδειξη της μοναδικής δημιουργικότητας των συγγραφέων και του προσωπικού της, τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος. Ευχαριστώ τον Δρ. Garber και την επιτροπή που μου εμπιστεύτηκαν αυτή την παράδοση και δεσμεύομαι να την υποστηρίξω».

Ο Γιώργος Ανδρέου γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνα πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα, αλλά πέρασε την πρώιμη παιδική του ηλικία στην Ελλάδα. Αποφοίτησε από το Harvard College το 1987 με πτυχίο αγγλικής και αμερικανικής λογοτεχνίας και γλώσσας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Yale.

Στον εκδοτικό οίκο Alfred A. Knopf, όπου υπήρξε αντιπρόεδρος, ίδρυσε το Vintage Español, που ασχολείται με τη μυθιστοριογραφία και τα μη λογοτεχνικά πεζογραφήματα στα ισπανικά για την αμερικανική αγορά και εργάστηκε με ανθρώπους του πνεύματος και της λογοτεχνίας, όπως οι John Ashbery, Junot Díaz, Henry Louis Gates Jr., Sonia Sotomayor, και οι βραβευμένοι με Νόμπελ V.S. Naipaul και Orhan Pamuk.

Ο Ανδρέου έχει επίσης συνεργαστεί με τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ David Armitage και Henry Louis Gates Jr., καθώς και με ακαδημαϊκούς όπως οι, Sir David Cannadine, Joan Breton Connelly, Ronald Dworkin, Harry Frankfurt, Hermione Lee, και Tim Wu.

Από το 2012, ο Γ. Ανδρέου είναι στην σχολή του Ινστιτούτου Συγγραφέων στο Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Αυτό το μοναδικό πρόγραμμα συστήνει ταλαντούχους συγγραφείς σε έγκριτους εκδότες μέσα από ένα χρόνο εντατικά μαθήματα διδασκαλίας. Επιπλέον, ο Ανδρέου έχει διδάξει σε άλλα κολλέγια και πανεπιστήμια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. Joanta Vasile

    May I ask if Mr. Andreou is the author of the book, in Greek language, “He Rised the cross on the Ice”? If yes, may I ask if it’s possible to obtain bu buying tha book?
    Many thanks for a soon answer,
    Vasile Joanta


  2. Στελλα Τσελιου

    Τα σεβη μου αξιοτιμε κυριε καθηγητα,κυριε Γιωργο Ανδρεου!Μας κανατε περηφανους ως Ελληνες!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ