Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας Δημοσίων Πολιτισμών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης
Έργα Ελλήνων

Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας Δημοσίων Πολιτισμών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης

Ο Νίκος Παπαστεργιάδης είναι διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας Δημοσίων Πολιτισμών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Είναι καθηγητής στη Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του πανεπιστημίου και ένας από τους ιδρυτές του ερευνητικού προγράμματος Spatial Aesthetics. Είναι ο υπεύθυνος του project “Large Screens and the Transnational Public Sphere” του Αυστραλιανού Συμβουλίου Έρευνας  και επικεφαλής ερευνητής του ARC Discovery Project “Public Screens and the Transformation of Public Space”.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Προτού ενταχθεί στο δυναμικό της Σχολής Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, ο Νίκος Παπαστεργιάδης ήταν αναπληρωτής διευθυντής στο Australia Centre του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, επικεφαλής του Centre for Ideas στο Βικτωριανό Κολέγιο Τεχνών και λέκτορας Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ.

Κατά την επαγγελματική του πορεία, έχει προσφέρει στρατηγικές συμβουλές σε θέματα πολιτιστικής ταυτότητας σε κρατικές υπηρεσίες  και έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και θεωρητικούς όπως ο Τζον Μπέργκερ, ο Τζίμμι Ντουρχαμ και η Σόνια Μπόις. Η μακροχρόνια συμμετοχή του στο διεθνές περιοδικό Third Text, ως συνεκδότης και εκδότης, έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός διεπιστημονικoύ και διαπολιτισμικού ερευνητικού μοντέλου, το οποίο συνεχίζει να ενημερώνει την ερευνητική του πρακτική.

Ο Νίκος Παπαστεργιάδης είναι ο συγγραφέας των βιβλίων “Modernity as Exile” (1993), “Dialogues in the Diaspora” (1998), “The Turbulence of Migration” (2000), “Metaphor and Tension” (2004) “Spatial Aesthetics: Art Place and the Everyday” (2006), “Cosmopolitanism and Culture” (2012). Επίσης, είναι ο συγγραφέας πολυάριθμων δοκιμίων που έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δώδεκα γλώσσες.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ