Έδωσε άλλη πνοή στα Όσκαρ
Έργα Ελλήνων

Έδωσε άλλη πνοή στα Όσκαρ

Η Κριστίνα Κουνελίας διετέλεσε στη θέση του Γενικού Διευθυντή Marketing στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Η Ελληνο-αμερικανίδα κατάφερε να “ανανεώσει” την Ακαδημία κινηματογράφου και να εκσυγχρονίσει τις δομές αλλά και την φαντασμαγορική τελετή που παρακολουθεί όλος ο πλανήτης. Τον Ιούνιο του 2017 επελέγη για τη θέση της Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων της Ακαδημίας.

Η ελληνικής καταγωγής Κ. Κουνελίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ. Έλαβε το πτυχίο της στα Οικονομικά το 1984 από το πανεπιστήμιο Bucknell των Ηνωμένων Πολιτειών.
Από τον Μάρτιο του 2016, η Κριστίνα Κουνελίας ηγείται του τμήματος Marketing στην εταιρεία “Participant Media”. Είναι υπεύθυνη για το κομμάτι του marketing και της επικοινωνίας σε θέματα που αφορούν τις ταινίες, τα ΜΜΕ, τις καμπάνιες προώθησης, τις εκδηλώσεις και την έρευνα.

Προτού ενταχθεί στο δυναμικό της “Participant Media”, διετέλεσε στη θέση του Γενικού Διευθυντή Marketing στην “Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών”. Η Κ. Κουνελίας ήταν υπεύθυνη στο κομμάτι του marketing και της επικοινωνίας στην Ακαδημία συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Όσκαρ και του μουσείου. Είχε υπό την επίβλεψή της τον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας της Ακαδημίας μέσω της οποίας για πρώτη φορά οι επισκέπτες της είχαν πρόσβαση στα αρχεία της καθώς και τη δυνατότητα να μοιράζονται το περιεχόμενο της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με την αναβάθμιση αυτή, τα νούμερα επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα ανέβηκαν σημαντικά και η Ακαδημία απέκτησε περισσότερους από 9,2 εκατ. ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ήταν εξίσου σημαντική και πριν από την Ακαδημία καθώς έχει εργαστεί σε πολύ γνωστές εταιρείες όπως η “Warner Bros” από το2008 έως το 2011, η “New Line Cinema” από το 2001 έως το 2008, η “Fox Broadcasting Company” από το 1997 έως το 2001 και η “Miramax Films” από το 1987 έως και το 1991.

Η Κριστίνα Κουνελίας είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του “Camp del Corazon” για παιδιά με καρδιακά προβλήματα καθώς και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Κώστας Φαλούτσος

    Θερμά συγχαρητήρια!!! Τιμάτε τον Ελληνισμό και είμαστε περήφανοι για όλους εσάς, που αποδεικνύετε ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, αυτή της Ομογένειας της Ξενητειάς, που δεν έχει καμιά σχέση με την ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε σήμερα και μας προσβάλλει σαν Εθνος!!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ