Πίσω από τα soundtrack επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών
Έργα Ελλήνων

Πίσω από τα soundtrack επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών

Η Αλεξάνδρα Πατσαβάς έχει κάνει τη μουσική επιμέλεια σε περισσότερες από 60 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Είναι η Ελληνίδα πίσω από τα soundtrack των ταινιών “Twilight” και των τηλεοπτικών σειρών “The O.C.”, “Grey’s Anatomy” και “Gossip Girl”.

Γεννήθηκε το 1968 στο Σικάγο των ΗΠΑ και είναι ελληνικής καταγωγής. Το 1990, μετακόμισε στο Λος Άντζελες και εργάστηκε σε ένα πρακτορείο ταλέντων. Το 1994, ξεκίνησε η συνεργασία της με τον διάσημο παραγωγό ταινιών Ρότζερ Κόρμαν στην εταιρεία του, “Concorde Films”. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1998, αποφασίζει να κάνει ένα μεγάλο επιχειρηματικό βήμα ιδρύοντας τη δική της εταιρεία την Chop Shop Music Supervision.

Από τότε, έχει κάνει την μουσική επιμέλεια των soundtrack για άκρως επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως το “Grey’s Anatomy”, το “The O.C.”, το “Gossip Girl”, το “Mad Men”, “Το ημερολόγιο της Carrie”, το “Hart Of Dixie”, και το “Scandal”, καθώς και των ταινιών “Twilight series”, “Νερό για Ελέφαντες”, “Το δίλημμα” και το “Hunger Games”.

Το 2007, ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής Chop Shop Records και το 2013 ξεκίνησε η συνεργασία της με την εταιρεία ” Universal Music Group’s East Coast Label Group”. Μέσω της δουλειάς της έχει βοηθήσει πολλούς νέους καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα όπως τους “Death Cab For Cutie”, ” Τhe Fray”, ” Τhe Killers” και τους “Modest Mouse”.

Η Αλεξάνδρα Πατσαβάς προτάθηκε για Grammy για τα soundtracks των ταινιών “Twilight”, “The Twilight Saga: Eclipse” και της τηλεοπτικής σειράς “Grey’s Anatomy”.

Ήταν ένας από τους κριτές στα Ανεξάρτητα Μουσικά Βραβεία (Independent Music Awards) τα οποία υποστηρίζουν νέους καλλιτέχνες.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ