Ειδικεύεται στην έρευνα αντίληψης των μηχανών
Ο Γεώργιος Ευαγγελόπουλος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ. Η έρευνά του επικεντρώνεται στα θεωρητικά, υπολογιστικά και αλγοριθμικά πλαίσια μεταξύ Επεξεργασίας Σήματος και Μηχανικής Μάθησης.
Ο Γ. Ευαγγελόπουλος έλαβε το πτυχίο του από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το 2007 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του από το ίδιο πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 ως βοηθός ερευνητή και μηχανικός αλγορίθμων στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ). Εκεί συμμετείχε στο ελληνικό πρόγραμμα GSRT-PENED καθώς και σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το HIWIRE και το MUSCLE. Αποχώρησε το 2006.
Από το 2003 έως το 2006, εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στη διάρκεια αυτή δίδαξε το μάθημα “Τομέας Σημάτων, Ελέγχου και Ρομποτικής” και βοήθησε στο προγραμματισμό αναθέσεων, στα εργαστήρια, στις διαλέξεις και στο εκπαιδευτικό υλικό. Τον Ιούλιο του 2008, ορίζεται μεταδιδακτορικός ερευνητικός συνεργάτης στο ίδιο πανεπιστήμιο. Εκεί πρότεινε και έδωσε έννοια στο πρόγραμμα MOVIESUM, ενός προγράμματος επεξεργασίας εικόνας, βίντεο και ήχου. Επίσης ανέπτυξε θεωρητικά και υπολογιστικά μοντέλα που εστιάζουν σε συγκεκριμένους ήχους και εικόνες.
Ο Γ. Ευαγγελόπουλος τον Φεβρουάριο του 2010 γίνεται λέκτορας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διδάσκει το μάθημα “Σήματα και Συστήματα”, καλύπτοντας βασικές έννοιες για σήματα και συστήματα συνεχούς και διακριτού χρόνου.
Τον Νοέμβριο του 2010 διετέλεσε μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Βιομετρικής και Αναγνώρισης Προσώπου του Πανεπιστημίου του Χιούστον. Η έρευνά του εκεί επικεντρώνεται στην έρευνα και επεξεργασία, κωδικοποίηση, διαχείριση και αξιολόγηση ενός προγράμματος αναγνώρισης προσώπου.
Από τον Ιούνιο του 2013, ο Γεώργιος Ευαγγελόπουλος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Έρευνας Εγκεφάλου McGovern του ΜΙΤ καθώς και στο εργαστήριο Υπολογιστικής και Στατιστικής Μάθησης, μιας συνεργασίας μεταξύ του ινστιτούτου Istituto Italiano di Tecnologia (ΙΙΤ) και του Τεχνολογικού Ινστιτούτουτης Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).