Αναλυτής αγώνων μπάσκετ κολλεγίου
Έργα Ελλήνων

Αναλυτής αγώνων μπάσκετ κολλεγίου

Ο Στιβ Λάππας είναι αναλυτής αγώνων μπάσκετ κολλεγίου στα πρωταθλήματα NCAA για το Westwood One Sports. Πριν από αυτήν τη θέση εργαζόταν ως προπονητής κολεγιακών ομάδων.

Γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1954. Ο πατέρας του έχει καταγωγή από την Περίστα Ναυπακτίας. Τελείωσε το Λύκειο Επιστημών του Μπρονξ το 1972 και συνέχισε τις σπουδές του στο Κολέγιο Σίτι της Νέας Υόρκης. Εκεί υπήρξε αρχηγός της ομάδας μπάσκετ στην πρώτη του σεζόν. Έλαβε το πτυχίο του το 1977.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως εθελοντής προπονητής στο New York College το 1977. Έναν χρόνο αργότερα είχε τη θέση του βοηθού προπονητή στο Fort Lee High School και την επόμενη σεζόν πήρε τη θέση του προπονητή στο Harry S. Truman High School. Υπό την ηγεσία του, η ομάδα μπάσκετ του σχολείου κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα New York State Class A και τιμήθηκε από την εφημερίδα New York Daily News ως ο Προπονητής της Χρονιάς για τα έτη 1981 και το 1984. Παρέμεινε σε αυτήν τη θέση έως και το 1984, όπου εντάχθηκε στο ομάδα του Ρόλι Μασιμίνο στο Πανεπιστήμιο Βιλανόβα.

Ο Στιβ Λάππας, το 1988, ορίστηκε προπονητής στο Manhattan College και κατάφερε να κερδίσει το τίτλο 1992 MAAC Προπονητής της Χρονιάς. Την ίδια χρονιά, ορίστηκε ως προπονητής στο Πανεπιστήμιο Βιλανόβα όπου κατάφερε να φτάσει την ομάδα στο ρεκόρ 174-110 καθώς κατάφερε να έχει σε έξι σεζόν πάνω από 20 νίκες και να κερδίσουν τα πρωταθλήματα ΝΙΤ, Big East Tournament και το Big East regular season. Στις 26 Μαρτίου του 2001, έγινε προπονητής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και έφτασε την ομάδα σε ρεκόρ νικών. Στις 14 Μαρτίου του 2005, αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του ως προπονητής ομάδας μπάσκετ έπειτα από μια μεγάλη και επιτυχημένη καριέρα 28 χρόνων.

Μετά την απόσυρσή του από τους πάγκους, ο Στιβ Λάππας ξεκίνησε να εργάζεται ως αναλυτής αγώνων μπάσκετ κολεγίου. Το 2011, μπήκε στην 7η σεζόν του ως μια από τις πρωταρχικές προσωπικότητες του μπάσκετ για το αθλητικό δίκτυο ενημέρωσης CBS Sports Network, καθώς έκανε εμφανίσεις ως ανταποκριτής στους αγώνες αλλά και στα στούντιο. Έχει εργαστεί για τα δίκτυα MSG Network, ESPN Regional Television και CN8.

Ο Στιβ Λάππας λαμβάνει μέρος σε ραδιοφωνικές εκπομπές, με θέμα συζήτησης το κολεγιακό μπάσκετ, που έχουν εμβέλεια σε ολόκληρη τη χώρα. Στο διαδίκτυο, συχνά καλύπτει αγώνες, ιδιαίτερα στο δημοφιλές CBSSports.com.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ