Βουλευτής των Δημοκρατικών της  πολιτείας του Μέριλαντ
Έργα Ελλήνων

Βουλευτής των Δημοκρατικών της πολιτείας του Μέριλαντ

Ο Τζον Σαρμπάνης είναι βουλευτής των Δημοκρατικών και εκπροσωπεί την τρίτη εκλογική περιφέρεια του Μέριλαντ στο Κογκρέσο από το 2007. Yπηρετεί στην Επιτροπή Εσωτερικών για την Ενέργεια και το Εμπόριο, στην υποεπιτροπή για την Υγεία και την υποεπιτροπή για την Ενέργεια.

Γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 1962 στη Βαλτιμόρη, ο πατέρας του κατάγεται από την Ελλάδα και η μητέρα του από την Βρετανία. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημόσιων και Διεθνών Υποθέσεων του Woodrow Wilson στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και σπούδασε Νομική στην Ελλάδα έχοντας λάβει υποτροφία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Νομική από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, επέστρεψε στη Βαλτιμόρη όπου και εργάστηκε για τον δικαστή J. Frederick Motz στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο.

Ως βουλευτής έχει συντελέσει στη διεύρυνση των ευκαιριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας όπως το “Pell Grant” και έχει συντάξει νόμους για να βοηθήσει τους φοιτητές να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει για τις σπουδές τους μετά την αποφοίτησή τους.

Προτού μπει στο Κογκρέσο, υπηρέτησε για επτά έτη μαζί με τον επικεφαλής της Πολιτείας του Μέριλαντ ως σύνδεσμος για τα δημόσια σχολεία της Βαλτιμόρης. Πριν από αυτό, είχε ασκήσει για 18 χρόνια το επάγγελμα του νομικού στην εταιρεία Venable LLP.

Από την παιδική του ηλικία, ο βουλευτής των Δημοκρατικών παρευρισκόταν στις λειτουργίες του Ελληνορθόδοξου Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού στη Βαλτιμόρη. Για περισσότερα από 20 χρόνια, έχει υπάρξει μέλος του συμβουλίου του Ινστιτούτου Χριστιανικών και Εβραϊκών Σπουδών, το οποίο επιδιώκει τον διάλογο μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ