Καθηγητής σε μία από τις καλύτερες επιχειρηματικές σχολές στην Ευρώπη
Έργα Ελλήνων

Καθηγητής σε μία από τις καλύτερες επιχειρηματικές σχολές στην Ευρώπη

Ο Αιμίλιος Γαλαριώτης είναι Καθηγητής και Διευθυντής στο Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικής, καθώς και Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής στο Audencia Business School. Το Audencia Business School είναι μία από τις καλύτερες επιχειρηματικές σχολές  στη Γαλλία και την Ευρώπη.

Είναι υπεύθυνος για τις στρατηγικές ανάπτυξης τόσο στην παιδαγωγική όσο και στην έρευνα στους τομείς της Λογιστικής, των Οικονομικών και του Ελέγχου. Πριν από αυτό, είχε ασχοληθεί με την ίδρυση και διεύθυνση του ερευνητικού κέντρου στον τομέα της χρηματοοικονομικής διαχείρισης και διαχείρισης κινδύνων.

Η έρευνά του αφορά πρωτίστως τις συμπεριφορικές επενδύσεις και την αποτελεσματικότητα της αγοράς, με επίκεντρο στις επενδυτικές στρατηγικές και στις στρατηγικές ώθησης. Έχει επίσης ασχοληθεί με τις αναδυόμενες αγορές, την τιμολόγηση των επικίνδυνων περιουσιακών στοιχείων, τη μικροδομή της αγοράς και την οικονομική ανάπτυξη.  Το Audencia Business School και το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, συνεργάστηκαν πρόσφατα επιχειρώντας να κάνουν την «ακτινογραφία» του αγγλικού πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο, μετά την επιτυχή αξιολόγηση ποδοσφαιρικών ομάδων σε Γαλλία και Ελλάδα. Στην έρευνα αυτή γίνεται μια προσπάθεια αξιολόγησης των ποδοσφαιρικών ομάδων της Αγγλίας. Όπως και στις περιπτώσεις της Γαλλίας και της Ελλάδας, η αξιολόγηση των ομάδων γίνεται σε τρεις διαστάσεις: χρηματοοικονομική, εμπορική, αθλητική. Η χρησιμοποιουμένη μεθοδολογία είναι η γνωστή μέθοδος πολλαπλών κριτηρίων PROMETHEE, η οποία έχει εφαρμοστεί και σε άλλους επιστημονικούς χώρους

Ο Αιμίλιος Γαλαριώτης ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στο πανεπιστήμιο Durham του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ήταν και ο διευθυντής των προγραμμάτων χρηματοοικονομικών μάστερ (2003-2008). Πριν από αυτό δούλεψε στον τραπεζικό τομέα για μια σύντομη περίοδο, εστιάζοντας σε θέματα χρηματιστηριακής και πιστωτικής.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με διάκριση στη Χρηματοοικονομική από το Middlesex University Business School του Λονδίνου. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα Dunelm στα Οικονομικά από το Durham Business School. Είναι επίσης κάτοχος του πτυχίου HDR από το Πανεπιστήμιο Nantes.

Έχει εργαστεί σε διάφορα διεθνή προγράμματα και έχει διδάξει ή έχει επιβλέψει σε διδακτορικό επίπεδο σε διάφορες χώρες όπως η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, το Χονγκ Κονγκ, η Ινδία, η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη κλπ. Έχει διδάξει μαθήματα όπως: διαχείριση χαρτοφυλακίου, συμπεριφορική χρηματοδότηση, προηγμένη χρηματοοικονομική θεωρία & εταιρική πολιτική, ερευνητικές μέθοδοι για την ανάλυση της επενδυτικής ασφάλειας, εμπειρική χρηματοδότηση, διατριβή, εισαγωγή στην οικονομική οικονομετρία, ανάλυση οικονομικών δεδομένων, ανάλυση δεδομένων για χρηματοδότηση, ποσοτικές μεθόδους, BA (Hons), ΜΑ, MS, MBA και Exec. MBA επίπεδο.

Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε περιοδικά όπως τα Development Studies, Pacific‐Basin Finance Journal, International Review of Financial Analysis, Journal of Business Finance and Accounting, European Financial Management κ.ά.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ