Διάγνωση ασθενειών με χαμηλού κόστους συσκευές
Έργα Ελλήνων

Διάγνωση ασθενειών με χαμηλού κόστους συσκευές

Ο Διονύσιος Χριστοδουλέας είναι καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Λόουελ. Εντάχθηκε στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου το 2016. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ μαζί με τον καθηγητή George Whitesides. Κατάγεται από την Μάνη.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε χαμηλού κόστους διαγνωστικά, σε αισθητήρες, στη βιοαναλυτική χημεία, στην ηλεκτροχημεία και στη φωταύγεια.

Ο Δ. Χριστοδουλέας ολοκλήρωσε το διδακτορικό του το 2012 στη Χημεία, το μεταπτυχιακό του στην Χημική Ανάλυση και Ποιότητα Ελέγχου το 2007 και το πτυχίο του στη Χημεία το 2004, όλα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, κατέχει ένα μεταπτυχιακό στα Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, βραβεία και υποτροφίες (όπως την υποτροφία του Αλέξανδρου Ωνάση κτλ.) και επιλέχθηκε από διεθνή επιτροπή να συμμετέχει στην 63η συνάντηση Lindau Nobel Laureate (06/30/2013 – 07/05/2013) στο Λιντάου της Γερμανίας.

Μέχρι και σήμερα, έχει εκδώσει περισσότερες από 29 εργασίες και κατέχει 8 πατέντες. Μερικές από τις δημοσιεύσεις του είναι: “Μέθοδοι Φωταύγειας για την ανάλυση επεξεργασμένων βρώσιμων ελαίων: Ανασκόπηση”, “Ενίσχυση σήματος με βάση τον Πολυμερισμό για ανοσοδοκιμασίες που βασίζονται στο χαρτί”, ” Ηλεκτρικά Ενεργοί Ενεργοποιητές Χαρτιού” και “Προσδιορισμός φαινολικών ενώσεων με τη χρήση φασματικών και χρωματικών μεταβάσεων των ραδιο-νανοσωματιδίων”.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ