Αναπληρωτής Κοσμήτορας Έρευνας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ
Έργα Ελλήνων

Αναπληρωτής Κοσμήτορας Έρευνας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ

O Γεώργιος Τριάντης εργάζεται σήμερα ως Αναπληρωτής Κοσμήτορας για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό στη Νομική Σχολή και για την έρευνα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Είναι ειδικός στον τομέα των συμβολαίων, του εμπορικού δικαίου, του επιχειρηματικού δικαίου και της χρεοκοπίας.

Το 2017 έγινε ένα από τα 228 νέα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται μερικοί από τους πιο καταξιωμένους ακαδημαϊκούς, επιστήμονες, συγγραφείς, καλλιτέχνες, πολιτικούς, επιχειρηματίες και φιλάνθρωπους.

Μεταξύ των συμβολών του στις νομικές γνώσεις, ο καθηγητής Τριάντης πρωτοστάτησε στην εφαρμογή της θεωρίας των επιλογών στη μελέτη των συμβολαίων και του εμπορικού δικαίου και έγραψε μια σειρά άρθρων που αναπτύσσουν αρχές σχεδιασμού συμβολαίων.

Πριν ενταχθεί στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ το 2011, ήταν ο Καθηγητής Νομικής Eli Goldston στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ.  Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο το 1980 και πήρε πτυχίο δικηγόρου από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο το 1983. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, όπου έκανε το μεταπτυχιακό του LL.M. (Master of Laws). Στη συνέχεια, όταν δίδασκε στη Νομική Σχολή του Στάνφορντ, έλαβε το πιο προηγμένο πτυχίο νομικής, J.S.D (Doctor of Science of Law).
Ο καθηγητής Τριάντης ξεκίνησε τη διδακτική του σταδιοδρομία το 1989 ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έκτοτε υπήρξε μέλος των νομικών σχολών στη Βιρτζίνια, το Σικάγο και το Χάρβαρντ.

Οι πρόσφατες δημοσιεύσεις του αφορούν στη διαδικασία των επιχειρηματικών διαπραγματεύσεων, τη σχέση μεταξύ σχεδιασμού συμβολαίων και επίλυσης διαφορών, το σχεδιασμό των ένδικων μέσων στις εμπορικές συμβάσεις, τον αντίκτυπο της διαπραγματευτικής εξουσίας στον σχεδιασμό συμβολαίων και τις δυνάμεις της διακοπής και της καινοτομίας στη συναλλακτική νομική πρακτική. Σε άλλα του έργα έχει ασχοληθεί με την ανάλυση της διαδικασίας πτώχευσης των επιχειρήσεων και είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου Foundations of Commercial Law (Foundation Press, 2009).

Στο παρελθόν έχει υπάρξει εκδότης του περιοδικού Journal of Law & Economics και διευθυντής του American Law & Economics Association. Είναι επίσης εκλεγμένο μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Δικαίου.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ