Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνητής όρασης
Έργα Ελλήνων

Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνητής όρασης

Ο Νικόλαος Παραγιός είναι καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Επιστήμης Υπολογιστών, διευθυντής στο κέντρο Visual Computing και επιστημονικός επικεφαλής του GALEN Group του Ινστιτούτου Ecole Centrale de Paris. Είναι ανώτερος μέλος του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Γαλλίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την επεξεργασία εικόνων, την ανάλυση ιατρικών εικόνων και την αλληλεπίδραση ανθρώπων και υπολογιστών.

Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνητής όρασης, ικανής να επεξεργάζεται και να αναλύει συγκεκριμένες οπτικές πληροφορίες με στόχο την αναπαραγωγή του ανθρώπινου συστήματος όρασης μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες, συνδυάζουν τα εφαρμοσμένα μαθηματικά, την επιστήμη υπολογιστών, την ιατρική και την βιολογία. Ο στόχος είναι η εισαγωγή κατάλληλων μαθηματικών μοντέλων με σκοπό την αναπαραγωγή και τη βελτίωση του ανθρώπινου συστήματος όρασης μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Γεννήθηκε το 1972 και σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εκεί ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό του στον ίδιο κλάδο και στη συνέχεια, το 2000, ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Nice Sophia Antipolis της Γαλλίας.

Εργάστηκε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale το 2007 και στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον από το 2009 έως και το 2010 και ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ecole de Ponts Paris Tech από το 2011 έως και το 2013 και στο ινστιτούτο CentraleSupélec από το 2005 έως και σήμερα.

Ο Έλληνας επιστήμονας εργάστηκε επίσης και στην Siemens Corporate Research ως Project Manager, ως ανώτερος ερευνητικός επιστήμονας και ως ερευνητικός επιστήμονας από το 2009 έως και το 2004.

Ο Νικόλαος Παραγιός είναι μέλος του ΙΕΕΕ, έχει βοηθήσει στη συγγραφή τεσσάρων βιβλίων, έχει δημοσιεύσει πάνω από 200 εργασίες σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και κατέχει 21 πατέντες. Είναι αρχισυντάκτης στο περιοδικό “Computer Vision and Image Understanding Journal” και μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών “Medical Image Analysis Journal” (MedIA) και “SIAM Journal in Imaging Sciences” (SIIMS).

To 2010 έλαβε το βραβείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, το 2008 το Επιστημονικό βραβείο από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το 2007 το βραβείο Francois Erbsmann, το 2006 το TR35 MIT Technology Review Award και το 2000 το βραβείο CorBaayen ERCIM.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Καμαριωτου ρουλα

    Ενα μεγαλο ευγε στην οικογενεια του που εκανε εναν τετοιο επιστημονα ο οποιος μαςκανειυπερηφανους ως Ελληνες και αποτελει ενα τελειο παραδειγμα για καθε μαθητη!!!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ