Επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της ΤΟΥΟΤΑ Αυστραλίας
Έργα Ελλήνων

Επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της ΤΟΥΟΤΑ Αυστραλίας

Ο Νικόλαος Χογιός είναι ο επικεφαλής σχεδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας ΤΟΥΟΤΑ Αυστραλίας.

Ο Ν. Χογιός γεννήθηκε το 1974 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Ο πατέρας του έφυγε από τον Αχλαδόκαμπο, Αργολίδας σε ηλικία μόλις 16 χρονών και μετανάστευσε στην Αυστραλία για ένα καλύτερο μέλλον. Η μητέρα του, μέλος της ελληνικής κοινότητας της Αιγύπτου, μετανάστευσε με την οικογένειά της στην Αυστραλία.

Σχεδίασε το πρώτο του αμάξι σε ηλικία έξι ετών. Τότε κατάλαβε την αγάπη του για τα αυτοκίνητα και έγινε όνειρό του να σχεδιάζει αμάξια σε επαγγελματικό επίπεδο. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο New South Wales και το 1999.

Κέρδισε το βραβείο «Νέος Σχεδιαστής της Χρονιάς» από την FORD και το περιοδικό “Wheels”. Ξεκίνησε να εργάζεται στην FORD ως νέος σχεδιαστής και δύο χρόνια αργότερα είχε τη θέση του ανώτερου σχεδιαστή. Η συμβολή του ήταν καταλυτική στην εξέλιξη των σχεδίων Falcon BA XR6 και XR8.

Στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της Toyota Motor Corp Αυστραλίας και σήμερα κατέχει τη θέση του Υπεύθυνου στο τμήμα Σχεδιασμού και Σχεδιασμού Προϊόντων.

“Πάντα ήθελα να εργαστώ σε Ιαπωνική εταιρεία. Η Ιαπωνία έχει καταπληκτικές ιδέες και προϊόντα, αλλά έχει τεράστια πολιτισμική διαφορά. Η εταιρεία έχει πολύ αυστηρή κουλτούρα, κανόνες που πρέπει να ακολουθείς, να εκπαιδεύεσαι με αυτούς και να εργάζεσαι βασισμένος σε αυτούς. Είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο” δήλωσε.

Ο ίδιος και η 25-μελή ομάδα του έχει σαν στόχο να εξελίξει μοντέλα για την Αυστραλία και την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Επίσης διαχειρίζεται projects που αφορούν σχεδιάσεις και παρουσιάσεις αυτοκινήτων. Παράλληλα στις αρμοδιότητες του είναι να συντονίζει την ομάδα του με άλλες ομάδες της ΤΟΥΟΤΑ στο θέμα σχεδιασμού αυτοκινήτων καθώς και να προβλέπει μελλοντικές τάσεις της αγοράς.

Το αγαπημένο αυτοκίνητό του είναι το Toyota 86, αλλά αφήνοντας έξω τον οικονομικό παράγοντα, θα διάλεγε το Lexus LFA. Αυτή τη στιγμή οδηγεί ένα V6 Sportivo Camry.

Το σχέδιο του GT86 Shooting Brake Concept, το λάτρεψαν στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία και στην Αμερική.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ