Ερευνήτρια του CERN για περισσότερα από 20 χρόνια
Έργα Ελλήνων

Ερευνήτρια του CERN για περισσότερα από 20 χρόνια

H Ραχήλ Μαρία Αβραμίδου είναι φυσικός ανιχνευτών με εξειδίκευση στα ηλεκτρονικά. Είναι ερευνήτρια του CERN και ανήκει στο Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1969 στον Πειραιά. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε το Μάστερ της (Φυσική και Τεχνολογικές Εφαρμογές, Εφαρμοσμένη Φυσική) και το Διδακτορικό της (Υψηλή Ενέργεια / Πειραματική Φυσική) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έκανε επίσης Μάστερ πάνω στην Μικροηλεκτρονική Μηχανική – Εξειδίκευση σε VLSI Σχεδιασμό, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εργάζεται στον ανιχνευτή ATLAS στο CERN. Το ATLAS είναι ένα από τα τέσσερα μεγάλα πειράματα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN. Το ATLAS είναι ένα πείραμα σωματιδιακής φυσικής γενικής χρήσης που εκτελείται από μια διεθνή συνεργασία και, μαζί με το CMS, έχει σχεδιαστεί για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες ανακάλυψης και το τεράστιο φάσμα ευκαιριών φυσικής που παρέχει ο LHC.

H επιστημονική έρευνα του ATLAS χρησιμοποιεί μετρήσεις ακριβείας για να ωθήσει τα όρια της γνώσης, επιδιώκοντας απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα όπως: Ποιες είναι οι βασικές δομικές μονάδες της ύλης; Ποιες είναι οι θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης; Θα μπορούσε να υπάρξει μια μεγαλύτερη υποκείμενη συμμετρία στο σύμπαν μας;

«Έχω δουλέψει στο Cern τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ξεκίνησα ως φοιτήτρια, έκανα εδώ, στα project του Cern, κομμάτι του διδακτορικού μου και τα δύο master μου και μετά συνέχισα τη συνεργασία μου. Και ποιά είναι η αίσθηση; Το περιβάλλον είναι πολύ ανταγωνιστικό είναι η αλήθεια, αλλά είναι κάτι το μοναδικό», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ραχήλ Αβραμίδου.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ