Πρόεδρος στην τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας
Έργα Ελλήνων

Πρόεδρος στην τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Biogen. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Biogen από το 2008 και διορίστηκε πρόεδρος τον Ιούνιο του 2014. Η Biogen είναι ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα της βιοτεχνολογίας, και ηγείται της δημιουργίας φαρμάκων για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας (MS), ενώ είναι στην πρώτη γραμμή της έρευνας σε νέα φάρμακα για νευρολογικές παθήσεις και σπάνιες γενετικές διαταραχές. Η Biogen χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες και επιστήμες για τη δημιουργία, την εμπορευματοποίηση και την παραγωγή μετασχηματιστικών θεραπειών για ασθενείς με λίγες ή καθόλου θεραπευτικές επιλογές.

Ο Παπαδόπουλος είναι ένας πρώην τραπεζίτης επενδύσεων που ειδικεύεται στις εταιρείες βιοεπιστήμης. Ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Κυτταρικής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ενώ πλέον είναι αναπληρωτής καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Είναι μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής, της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Ο Δρ Παπαδόπουλος είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Exelixis Inc., μιας εταιρείας ανακάλυψης και ανάπτυξης φαρμάκων που συν-ίδρυσε το 1994. Είναι επίσης ο πρόεδρος της Regulus Therapeutics, Inc., και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BG Medicine, Inc., που είναι και οι δύο εταιρείες επιστημών της ζωής. Ίδρυσε την Anadys Pharmaceuticals Inc. το 2000, και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μέχρι την εξαγορά της από την Hoffman-La Roche το 2011, όπου ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κατά το έτος 2011.

Στον μη-κερδοσκοπικό τομέα, ο Δρ Παπαδόπουλος είναι συν-ιδρυτής και πρόεδρος του Fondation Santé, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Visitors of Duke Medicine και μέλος της Παγκόσμιας Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Duke για την Καινοτομία στην Υγεία.

Ο Δρ Παπαδόπουλος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ως Αντιπρόεδρος της Cowen & Co., LLC, μιας εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών το 2006, μετά από έξι χρόνια με την εταιρεία, όπου ως τραπεζίτης επενδύσεων, επικεντρώθηκε στην βιοτεχνολογία και τον φαρμακευτικό τομέα.

Πριν την ένταξή του στην εταιρεία Cowen, πέρασε 13 χρόνια ως τραπεζίτης επενδύσεων στην PaineWebber, Inc., όπου ήταν πιο πρόσφατα πρόεδρος της PaineWebber Development Corp, θυγατρική της PaineWebber που εστιάζει στον τομέα της βιοτεχνολογίας. Εντάχθηκε στην PaineWebber το 1987 από την Drexel Burnham Lambert, όπου ως αναλυτής στο Τμήμα Έρευνας Equity, κάλυπτε τον κλάδο της βιοτεχνολογίας. Πριν από την Drexel, ήταν ο αναλυτής βιοτεχνολογίας της Donaldson, Lufkin & Jenrette.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ