Διευθύνων Σύμβουλος σε κορυφαία εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων
Έργα Ελλήνων

Διευθύνων Σύμβουλος σε κορυφαία εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων

Ο Γιάννης Κουδούνης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της παγκόσμιας εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων, της “Calamos Investments”. Πριν από αυτό, διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “Mizuho Securities USA”, ενός κορυφαίου χρηματοοικονομικού ομίλου της Wall Street.

Ο Γ. Κουδούνης μεγάλωσε στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Φοίτησε στο σχολείο Niles West και αργότερα σπούδασε στο πανεπιστήμιο Μπράουν Διεθνή Διπλωματία και Ξένες Υποθέσεις, καθώς και Οικονομικά.

Μετά την αποφοίτησή του το 1988, ο Γ. Κουδούνης ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην εταιρεία “Merrill Lynch”. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο εννέα απόφοιτοι επιλέγονται και ορίζονται απευθείας συνεργάτες της συγκεκριμένης εταιρείας. Αποχώρησε από την “Merrill Lynch” το 1993 ως Αντιπρόεδρος.

Το 1996 εργάστηκε στην “ABN AMRO Inc.” ως Γενικός Διευθυντής. Στην εταιρεία αυτή ήταν επικεφαλής του τμήματος Σταθερών Συναλλαγών και Πωλήσεων της ABN AMRO της Βόρειας Αμερικής. Διετέλεσε σε αυτήν τη θέση για δώδεκα χρόνια μέχρι και το 2008.

Στη συνέχεια ο Κουδούνης ορίστηκε ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “Mizuho Securities USA”, της θυγατρικής του κορυφαίου χρηματοοικονομικού ομίλου “Mizuho Securities”. Από το 2009 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Ρίσκου και Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Προϊόντων. Υπό την ηγεσία του Κουδούνη, ο όμιλος αύξησε την κέρδη του, των αριθμό πελατών του, διαφοροποίησε τα προϊόντα του, μετατρέποντας τη “Mizuho Securities” σε παγκόσμια κορυφαία επενδυτική τράπεζα.

Το 2012 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του “The Hellenic Initiative” (Η Ελληνική Πρωτοβουλία). Ενός μη-κερδοσκοπικού και μη κυβερνητικού φιλανθρωπικού ιδρύματος που έχει στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών προγραμμάτων και επιχειρηματικής βελτίωσης για την ενδυνάμωση του ελληνικού λαού. Επίσης έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου την ίδια χρονιά.

Τον Μάρτιο του 2016, αποχωρεί από τη “Mizuho Securities” και ορίζεται Διευθύνων Σύμβουλος της “Calamos Investments”, μιας εταιρείας με παγκόσμια εμβέλεια που προσφέρει πρωτοποριακές οικονομικές στρατηγικές και εναλλακτικές λύσεις. Στόχος του Κουδούνη είναι να σχεδιάσει μία νέα στρατηγική ανάπτυξης καθώς και να επεκτείνει τη παγκόσμια παρουσία της εταιρείας.

Ο Γιάννης Κουδούνης εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικά προγράμματα που αφορούν οικονομικές ειδήσεις σε κανάλια όπως το CNN, το Fox Business, το CNBC, το Bloomberg TV και άλλα.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ