Διευθυντής του τμήματος Υπολογιστικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΜΙΤ
Έργα Ελλήνων

Διευθυντής του τμήματος Υπολογιστικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΜΙΤ

O Νικόλας Χατζηκωνσταντίνου είναι καθηγητής Μηχανολογίας και Βιομηχανικής μηχανικής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT). Είναι Συναρμόδιος Διευθυντής των τμημάτων Υπολογισμού για τη Σχεδίαση και Βελτιστοποίηση και Υπολογιστικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην κινητική μεταφορά μικρής κλίμακας ροής υγρού και τις εφαρμογές μεταφοράς θερμότητας στερεής κατάστασης, στη μοριακή και στοχαστική προσομοίωση της νανοκλίμακας μεταφοράς φαινομένων, καθώς και στην ανάπτυξη μοριακών και πολλαπλών κλιμάκων μεθόδων προσομοίωσης.

Ο Ν. Χατζηκωνσταντίνου έλαβε το πτυχίο του στη Μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ το 1993. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τρία μεταπτυχιακά, ένα στη Μηχανολογία στο ΜΙΤ το 1995, το επόμενο στη Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ το 1997 και το τελευταίο στη Φυσική στο ΜΙΤ το 1998. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Μηχανολογία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης το 1998.

Ξεκίνησε να εργάζεται στο Lawrence Livermore National Laboratory το 1998 και το 1999 ορίστηκε βοηθός καθηγητή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΜΙΤ. Το 2003 προήχθη σε αναπληρωτή καθηγητή και το 2012 σε καθηγητή Μηχανολογίας και Βιομηχανικής μηχανικής.

Από το 2010 έως και σήμερα, έχει τη θέση του Συναρμόδιου Διευθυντή του τμήματος Υπολογισμού για Σχεδίαση και Βελτιστοποίηση και από το 2013 έως και σήμερα είναι Συναρμόδιος Διευθυντής του τμήματος Υπολογιστικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο ΜΙΤ.

Το 2013 ορίστηκε ως MMEC Επικεφαλής Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Ο Νικόλας Χατζηκωνσταντίνου είναι στην επιτροπή για τα μεταπτυχιακά προγράμματα καθώς και στην επιτροπή βελτίωσης εισαγωγής φοιτητών του ΜΙΤ. Υπήρξε αντιπρόεδρος της επιτροπής APS Frenkiel Award, ήταν αναπληρωτής συντάκτης στο περιοδικό Physics of Fluids και ήταν στο συμβούλιο συντακτών του περιοδικού Mathematical Modeling and Numerical Analysis.

Έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία, μερικά από τα οποία είναι το βραβείο Gustus L. Larson Award το 2012, δύο βραβεία Best Poster από το ΜΙΤ Energy Conference το 2011 και το 2012 και έχει επίσης τιμηθεί ως ASME Fellowτ ο 2011, ως SMA Associate Fellow το 2001 και ως Lawrence Livermore Fellow το 1998.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. ΜΑΡΙΟΣ

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΜΠΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ???
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ