Ο σχεδιαστής που ντύνει τους άνδρες του Hollywood
Έργα Ελλήνων

Ο σχεδιαστής που ντύνει τους άνδρες του Hollywood

Ο Τζον Βαρβάτος είναι διάσημος σχεδιαστής ρούχων και ο ιδρυτής της εταιρείας “John Varvatos” που εξειδικεύεται στην ανδρική ένδυση.

Η οικογένεια του κατάγεται από το χωριό Πουλάτα της Κεφαλονιάς. Ο ελληνικής καταγωγής σχεδιαστής γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ και μεγάλωσε στο Allen Park.

Το 1983, ο Βαρβάτος ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία Polo Ralph Lauren. Το 1990, εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας Calvin Klein, ως επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού ανδρικών ρούχων. Πέντε χρόνια αργότερα, επέστρεψε στην εταιρεία Ralph Lauren ως επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού ανδρικών ρούχων και δημιούργησε την σειρά Polo Jeans. Η συνεχής ανοδική του πορεία τον “οδήγησε” σε νέες θέσεις εντός της εταιρείας.

Το 1999, ο Τζον Βαρβάτος ίδρυσε τη δική του εταιρεία ρούχων, που φέρει το όνομα του, και παρουσίασε την πρώτη του σειρά ανδρικών ρούχων στα τέλη του 2000. Την ίδια χρονιά, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Σόχο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος τα ρούχα του είναι σχεδιασμένα για “άνδρες που εκτιμούν τα καλά υφάσματα και τις ξεχωριστές λεπτομέρειες, χωρίς όμως υπερβολές. Η φιλοσοφία μου είναι ότι πρέπει να γυρίσουμε στο παρελθόν για να προχωρήσουμε μπροστά. Έχω κάτι διαφορετικό να δείξω που συνδυάζει το παλιό με το καινούριο”.

Λίγο μετά την παρουσίαση της πρώτης του συλλογής ρούχων λαμβάνει το βραβείο ” Perry Ellis Award” από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής. Το 2001, ο Τ. Βαρβάτος τιμάται με το βραβείο του καλύτερου σχεδιαστή ανδρικών ρούχων της χρονιάς από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής.

Τον Σεπτέμβριο του 2001, ξεκινά η συνεργασία του διάσημου σχεδιαστή με την Converse,. Η συλλογή παπουτσιών συνδύαζε τη φιλοσοφία της εταιρείας και τις ροκ πινελιές του Τ. Βαρβάτου.

Τον Μάρτιο του 2004, λάνσαρε το πρώτο του ανδρικό άρωμα με το όνομα “John Varvatos Classic”. Σύντομα η συλλογή απέκτησε και άλλα αρώματα όπως το “Vintage”, το “Artisan”, το “Artisan Black” και το “10th Anniversary Limited Edition”.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2005 έλαβε για δεύτερη φορά το βραβείο του καλύτερου σχεδιαστή ανδρικών ρούχων της χρονιάς από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής. Το 2007, το περιοδικό GQ ονόμασε τον Τζον Βαρβάτο “Σχεδιαστή της Χρονιάς”.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ