Πρόεδρος του Οργανισμού Διαβήτη Αυστραλίας
Έργα Ελλήνων

Πρόεδρος του Οργανισμού Διαβήτη Αυστραλίας

Η Σοφία Ζούνγκα είναι ακαδημαϊκή ενδοκρινολόγος, γνωστή παγκοσμίως ως κλινική ερευνήτρια στους τομείς του Διαβήτη και του αγγειακού κινδύνου. Είναι επικεφαλής του Ερευνητικού Προγράμματος για τον Διαβήτη στο Πανεπιστήμιο Monash. Είναι επίσης πρόεδρος του Οργανισμού Διαβήτη Αυστραλίας (Australian Diabetes Society), του κορυφαίου οργανισμού έρευνας, ιατρικής πρακτικής και εκπαίδευσης στον τομέα του διαβήτη στην Αυστραλία.

Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Διαβητικών Κέντρων Αυστραλίας.

Διευθύνει και υποστηρίζει προγράμματα που αφορούν τον διαβήτη την καρδιαγγειακή υγεία, την υγεία των νεφρών και της περίθαλψης των ασθενών.

Είναι η Διευθύντρια της διεθνούς κλινικής έρευνας ADVANCE-ON, η οποία περιλαμβάνει 10.000 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2.

«Η έρευνα μας δείχνει πως η ηλικία ή η ηλικία διάγνωσης και η διάρκεια της ασθένειας του διαβήτη συνδέονται με το ρίσκο του θανάτου και αγγειακών επιπλοκών» δηλώνει η κ. Ζούνγκα.

Έχει λάβει δεκάδες βραβεία όπως National Heart Foundation Career Development Award, Diabetes Australia Research Fellowship, National Health and Medical Research Council of Australia Postdoctoral Health Professional Award, Pfizer Research Fellowship, High Blood Pressure Research Council Fellowship and Henry Burger Prize for the Best Original research publication.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. Dina Constantinides

    Congrats to the lady’s actions concerning diabetes in Australia. Feel proud.


  2. ANASTASIA KAFOUSI

    Congrats to sofia Zounga.If its possible we want a personal interview for our magazine <>
    Thank you.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ