Μετεωρολόγος σε τηλεοπτικό σταθμό των ΗΠΑ
Έργα Ελλήνων

Μετεωρολόγος σε τηλεοπτικό σταθμό των ΗΠΑ

Ο Προκόπης Σωτηρόπουλος ή Κόπι όπως έχει γίνει γνωστός είναι μετεωρολόγος του αμερικάνικου σταθμού KMPH-TV καθώς και ηθοποιός σε μεγάλες επιτυχίες του Hollywood.

Γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1948 στην Πελοπόννησο. Μαζί με την οικογένεια του μετανάστευσε στο Φρέσνο στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πήγε σχολείο στο Χάμιλτον και στη συνέχεια στο Fresno High. Από μικρός αγαπούσε τα σπορ και ήταν στη ομάδα του μπέιζμπολ. Όταν αποφοίτησε, μετακόμισε στη Καλιφόρνια για να σπουδάσει ραδιοφωνικός παραγωγός.

Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ξεκίνησε να εργάζεται στον σταθμό KMPH TV 26 ως κειμενογράφος. Προσλήφθηκε τον Οκτώβριο του 1971, τον μήνα που ο σταθμός KMPH TV 26 άρχισε να εκπέμπει. Για έξι χρόνια έγραφε, έκανε παραγωγές και επεξεργασία εικόνας και βίντεο σε διαφημιστικά.

Το 1977, ο Σωτηρόπουλος αποφασίζει να μετακομίσει μαζί με τη γυναίκα του, Elaine, στο Χόλιγουντ για να ακολουθήσει τη καριέρα του ηθοποιού. Συνεργάστηκε με διάσημους ηθοποιούς όπως ο Έντι Μέρφι, ο Ντέιβιντ Λέτερμαν, ο Μάικλ Κίτον, η Μαίρη Τάϊλορ Μουρ, ο Μπιλ Μπίξμπι, η Γκόλντι Χον και ο Μάικλ Λάντον.

Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά “The Six Million Dollar Man” (1977). Στη συνέχεια εμφανίστηκε στη ταινία “Nowhere to Run” (1978) ως σερβιτόρος ξενοδοχείου και ως Χουντίνι στη σειρά “The Incredible Hulk” (1979).

Από τότε έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και σειρές όπως “American Gigolo” (1980), “Then Junkman” (1982), “Knight Rider” (1983), “The Fall Guy” (1985), “Beverly Hills Cop II” (1987).

Το 1992 ο Σωτηρόπουλος επιστρέφει στο Φρέσνο μαζί με την οικογένειά του και από τότε έχει αναλάβει τη θέση του μετεωρολόγου στο σταθμό KMPH FOX 26.

Ο Προκόπης Σωτηρόπουλος είναι από τους βασικούς υποστηρικτές και συμμετέχοντες σε εθνικές ελληνικές γιορτές στη Καλιφόρνια. Η προσωπική του φράση είναι: “Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα χαμόγελο”.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. JoAnn Sandoval

    Kopi I’m disappointed that as a local Station KMPH has not had any coverage of the Strathmore Spartan football team.
    These young men have made history and last nights blow out of the San Diego Horizon High School puts them in the State Final against Vallejo High.

    Some of these young men have been playing together since they were 8 years old in our little community per week league.

    Forget McFarland runners these young men are from the same backgrounds with the same hurdles just to stay in school.

    Please cover their next game Saturday December17 at 7:30 at Spartan Stadium in Strathmore California.

    This is the community news coverage we need and expect from KMPH!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ