Ενσαρκώνει την κόρη της Nia Vardalos στο “Γάμος αλά Ελληνικά 2”
Έργα Ελλήνων

Ενσαρκώνει την κόρη της Nia Vardalos στο “Γάμος αλά Ελληνικά 2”

Η Έλενα Καμπούρη είναι ηθοποιός. Στο Γάμος αλά Ελληνικά 2 ενσαρκώνει την κόρη της Νία ΒαρντάλοςΗ Τούλα και ο Ίαν είναι γονείς της έφηβης Paris, που αποζητά χώρο και χρόνο μακριά από τη ασφυκτική αγάπη της ελληνικής οικογένειάς της. 

Η Έλενα έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη. Το επίθετό της οφείλεται στον Έλληνα πάτερα της, ο οποίος κατάγεται από την Κάσο.

“Ο μπαμπάς μου είναι από την Κάσο, που είναι ένα τόσο μικρό αλλά τόσο πολύ όμορφο νησί, η μαμά μου είναι Γαλλοαμερικανίδα, όπως θα λέγαμε είναι… «ξένη». Σε ένα σοκάκι της Κάσου υπάρχει και ένας δρόμος, που έχει το όνομα του προπάππου μου. Ήταν πολύ σπουδαίος, προμήθευε νερό τους κατοίκους. Η προβολή του Γάμος αλά Ελληνικά στο σπίτι μας ήταν σαν ένα είδος γιορτής αφιερωμένης στις ελληνικές μας ρίζες. Το έχω δει πάρα πολλές φορές, αλλά ακόμα και τώρα όταν το παίζει στην τηλεόραση το παρακολουθώ” δήλωσε σε συνέντευξη της στο Πρώτο Θέμα.

Από μικρή άρχισε να ασχολείται με την υποκριτική, με παρότρυνση των γονιών της. Η μητέρα της, όπως λέει και η ίδια, ήταν η μεγαλύτερη έμπνευση, καθώς μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη και κατάφερε να εργαστεί στον τομέα της μόδας και συγκεκριμένα για την Estée Lauder και την Revlon.

Η Έλενα το 2012 κάνει ένα ρόλο πέρασμα από το δημοφιλές σήριαλ «Gossip Girl».

Το 2013 κάνει το ντεμπούτο της στην ταινία Jinxed και την ίδια χρονιά πρωταγωνιστήσει δίπλα στην Κέιτ Γουίνσλετ και τον Τζος Μπρόλιν, στην ταινία «Labor Day».

Το 2014 παίζει στο «Men, women and children», παραγωγή της Paramount Pictures, όπου πρωταγωνιστεί δίπλα στους Εμα Τόμσον, Ανταμ Σάντλερ και Τζένιφερ Γκάρνερ.

Στη συνέχεια της δίνεται ένας ρόλος στην ταινία «The Cobbler» με τους Άνταμ Σάντλερ, Ντάστιν Χόφμαν και Ελεν Μπάρκιν, όπου υποδύεται την κόρη της Μπάρκιν.

Το 2015 συμμετείχε στο θρίλερ «Odyssey» του NBC.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ