Σεναριογράφος μεγάλων επιτυχιών του Hollywood
Έργα Ελλήνων

Σεναριογράφος μεγάλων επιτυχιών του Hollywood

Ο Έβαν Σπηλιωτόπουλος είναι διάσημος σεναριογράφος, γνωστός για τις ταινίες «Ηρακλής», “Tinker Bell” και “The Lost Treasure”. Έχει γράψει επίσης το σενάριο για μελλοντικές ταινίες όπως τα “The Huntsman: Winter’s War” και “Beauty and the Beast”.

Ο Σπηλιωτόπουλος γεννήθηκε στην Ελλάδα και έμεινε στη χώρα μέχρι το Λύκειο. Αμέσως μετά πήγε στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο του Delaware, όπου πήρε πτυχίο στη Θεωρία Κινηματογράφου, και στη συνέχεια φοίτησε στο American University, όπου έκανε μεταπτυχιακό στη Σεναριογραφία. Μετά και τη μετακόμισή του στο Λος Άντζελες το 1995, η πρώτη του δουλειά στη βιομηχανία του κινηματογράφου ήταν η τηλεταινία “Trial by Fire”, όπου έκανε την πρακτική του.

«Το Εβαν είναι μια συντομογραφία του Ευάγγελος. Γεννήθηκα στην Αθήνα. Μετά το Λύκειο ήρθα κατευθείαν στις ΗΠΑ. Σπούδασα και το 1995 πήγα στο Λος Άντζελες και βρήκα την πρώτη μου δουλειά. Τότε δεν κόστιζα πολλά, ήμουν διψασμένος για δουλειά και μπορούσα να γράψω οπότε ήμουν ιδανικός για τον παραγωγό Avi Nesher ο οποίος έψαχνε τότε συγγραφείς για να αναπτύξει τις ιδέες του» δήλωσε σε συνέντευξη του.

Το Hollywood Reporter αποκάλυψε πως ο Έλληνας σεναριογράφος θα είναι αυτός που θα γράψει τη συνέχεια των δημοφιλών ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστούσαν η Cameron Diaz, η Drew Barrymore και η Lucy Liu. Ακόμα, δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι ηθοποιοί θα συμμετάσχουν.

Είναι ο σεναριογράφος των ταινιών «Ηρακλής»«Jungle Book 2», «The Lion King», «Tarzan 2». Οι τελευταίες του δουλειές είναι το ριμέικ της ταινίας «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» του Στίβεν Σπίλμπεργκ και η συνέχεια του «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» με τον Κρις Χέμσγουορθ και τη Σαρλίζ Θερόν, η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2016.

«Το 2000 με προσέλαβε η Disney. Ξεκίνησα να γράφω ταινίες animation. Τι σήμαινε αυτό; Οκτώ χρόνια με σταθερή εργασία, το όνομά μου στα credits και φυσικά άνθηση των οικονομικών μου. Ήταν το μεγαλύτερο από τα πολλά μικρά βήματα της καριέρας μου», τονίζει.

Η συνεργασία του Έλληνα σεναριογράφου με το φημισμένο στούντιο μετρά ουκ ολίγες εμπορικές επιτυχίες, όπως τα «Ηρακλής: οι θρακικοί πόλεμοι», «Winnie Τhe Pooh», «Wanted», «Η Μικρή Γοργόνα 3», και «The Lion King 1 ½».

Συνοπτικά, τον Απρίλιο του 2009, ο Σπηλιωτόπουλος ξεκίνησε να γράφει το σενάριο για την ταινία δράσης “Wanted 2”, το σίκουελ της ταινίας “Wanted” του 2008. Τον Ιούνιο του 2013, η Universal απέκτησε τα δικαιώματα για την Ιαπωνική ταινία “Vexille” του 2007, και ανέθεσε στον Σπηλιωτόπουλο να γράψει το σενάριο. Τον Ιούλιο του 2014, η Century Fox ανέθεσε στον Σπηλιωτόπουλο να γράψει το σενάριο για το έργο “Seven Wonders”, ένα μυθιστόρημα του 2014 του Ben Mezrich. Επίσης, ο ίδιος ξαναέγραψε το σενάριο για την ταινία τρόμου “Ouija”, αλλά η δική του εκδοχή δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά στην ταινία.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ