Διεθνώς αναγνωρισμένος στον τομέα της Νευροαπεικόνισης
Έργα Ελλήνων

Διεθνώς αναγνωρισμένος στον τομέα της Νευροαπεικόνισης

Ο Δρ. Νίκος Μακρής ειδικεύεται στη Νευροανατομία συστημάτων, την επιστήμη της απεικόνισης στην ιατρική και την Ψυχιατρική. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής και Νευρολογίας στα αντίστοιχα Τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης και του Harvard Medical School. Είναι Διευθυντής του Κέντρου Μορφομετρικής Ανάλυσης και συν-Διευθυντής του Center for Neural Systems investigations. Ειδικεύεται στην εφαρμογή project επιστημονικής και κλινικής προσπάθειας, εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα της δομικής και λειτουργικής ανατομίας των νευρικών συστημάτων, καθώς και των εφαρμογών τους σε βασική και κλινική νευρολογία, χρησιμοποιώντας την απεικόνιση. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες που αφορούν τη Νευρολογία.

Ο Δρ. Μακρής πήρε το πτυχίο Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Σιένα, στην Ιταλία και το Διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Ψυχιατρικό Εργαστήριο Νευροαπεικόνισης (PNL) το Σεπτέμβριο του 2011. Προς το παρόν, χρησιμοποιεί την εμπειρία του σε πολλά project που περιλαμβάνουν τους εξής τομείς: σχιζοφρένεια, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, μετα-τραυματικό στρες, εγκεφαλικές δυσλειτουργίες, ψυχαναγκαστική διαταραχή, διπολική διαταραχή, αυτισμό, αλκοολισμό, εθισμό στην κοκαΐνη, διατροφικές διαταραχές, αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, μετωπιαία άνοια, εγκεφαλικό και προβλήματα γήρανσης σε είδη πιθήκων (μακάκος ρέζους).

Από το 1991 ως το 1999 ήταν ερευνητής υπότροφος στη Νευρολογία, στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Από το 1999 ως το 2003 ήταν Λέκτορας στο ίδιο πανεπιστήμιο, από το 2003 ως το 2007 ήταν Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας, από το 2007 ως το 2008 Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής και από το 2008 ως σήμερα Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.

Έχει τιμηθεί με τα παρακάτω βραβεία στην καριέρα του: Νικητής Πρώτου Βραβείου Henry I. Russek Award – στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (1997), Νικητής του Βραβείου The Carol Biber στη Συμπεριφορική Νευρολογία – Τμήμα Συμπεριφορικής Νευρολογίας, Πανεπιστήμιο Βοστώνης (1998), Υποτροφία από Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών (1990-1991), Βραβείο Νέου Ερευνητή από τον Οργανισμό National Alliance for Research on Schizophrenia and Depression (NARSAD) (1998), Αριστείο Ερευνητή από τον Οργανισμό Chinese Association of AcupunctureMoxibustion, Πεκίνο, China (2012), Καλύτερη Εργασία από τη Διεθνή Ακαδημία Έρευνας και τον Οργανισμό Βιομηχανίας (IARIA) COGNITIVE 2014, Sixth International  Conference on Advanced Cognitive Technologies and Applications, Βενετία, Ιταλία.

Είναι επίσης μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Σιένα στην Ιταλία και μέλος της Εταιρείας Νευρολογίας. Κάνει επίσης επιστημονικές κριτικές που έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά όπως: American Journal of Psychiatry, Biological Psychiatry, Archives of General Psychiatry, Neuroimage, Human Brain Mapping, Cerebral Cortex, Schizophrenia Research: Neuroimaging, Brain and Language, Brain Structure and Function και Neuroscience.

Τέλος, στη διάρκεια της καριέρας του έχει διδάξει και εκπαιδεύσει προσωπικό σε νοσοκομεία, και έχει κληθεί να κάνει παρουσιάσεις επί του αντικειμένου του σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, και έχει περισσότερες από 179 δημοσιεύσεις που έχουν αξιολογηθεί από συναδέλφους του.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. ATHINA GIANNOPOULOU

    ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ!!!


  2. Alexandros Tsirigais Lloyd

    Συγχαρητηρια ,για τον επιστημονα μας Κερκυραιο που μας κανει υπερηφανους,και που δεν πηγαν χαμενοι οι κοποι των γονιων του!!!!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ