Σκηνοθέτης και συγγραφέας γνωστών κινουμένων σχεδίων της Walt Disney
Έργα Ελλήνων

Σκηνοθέτης και συγγραφέας γνωστών κινουμένων σχεδίων της Walt Disney

Ο Άντονυ Λεοντής, ευρέως γνωστός ως Τόνυ Λεοντής, είναι σκηνοθέτης και συγγραφέας γνωστών κινουμένων σχεδίων των εταιριών Walt Disney Pictures και DreamWorks Pictures. Επίσης, έχει δανείσει τη φωνή του στην ταινία κινουμένων σχεδίων Kung Fu Panda: Secrets of the Masters.

Ο Τόνυ Λεοντής γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου το 1972. Έλαβε το πτυχίο του στο Σχέδιο και το μεταπτυχιακό του στη Θεολογία από το πανεπιστήμιο Holy Cross.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως story artist στις ταινίες κινουμένων σχεδίων “The Prince of Egypt” και “Home on the Range” και ως σχεδιαστής χαρακτήρων στην ταινία “The Lion King II: Simba’s Pride”.

Εργάστηκε επίσης για το εικονογραφημένο σενάριο της ταινίας κινουμένων σχεδίων  “The Road to El Dorado” για την εταιρεία DreamWorks Animation.

Στη συνέχεια, εντάχθηκε στο δυναμικό της DisneyToon Studios, όπου ήταν ένας από τους σεναριογράφους της ταινίας “The Emperor’s New Groove: Kronk’s New Groove”.

Το 2005, ο Λεοντής έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνοθεσία στο έργο “Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch”.

Τρία χρόνια αργότερα, το 2008, σκηνοθέτησε το πρώτο του θεατρικό έργο “Igor” για την εταιρεία Exodus Film Group.

Από το 2009, ξεκίνησε να σκηνοθετεί για την εταιρεία DreamWorks Animation και συγκεκριμένα για την ταινία “B.O.O.: Bureau of Otherworldly Operations”. Η ταινία αυτή ήταν καθαρά δική του ιδέα. Παρότι ήταν σχεδιασμένο να βγει στις αίθουσες το 2015, στα τέλη του 2014 αποφασίστηκε από την εταιρεία παραγωγής της να επιστρέψει ξανά στο δημιουργικό στάδιο.

Ο Λεοντής σκηνοθέτησε την ταινία κινουμένων σχεδίων “Kung Fu Panda: Secrets of the Masters” της εταιρείας by DreamWorks Animation καθώς επίσης δάνεισε και την φωνή του στον ήρωα της ταινίας Young Croc.

Τον Ιούλιο του 2015, έκανε μετεγγραφή στην εταιρεία Sony Pictures Animation, προκειμένου να δημιουργηθεί η ταινία “Emoji”. Ο Λεοντής είναι στην συγγραφική ομάδα της συγκεκριμένης ταινίας μαζί με τον Eric Siegel, καθώς επίσης θα είναι και ο σκηνοθέτης της.

Ο Τόνυ Λεοντής το 2005, κέρδισε το βραβείο Annie για Best Home Entertainment Production για την ταινία κινουμένων σχεδίων “Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch” καθώς και ένα βραβείο Annie για το καλύτερο σενάριο για την ταινία “The Emperor’s New Groove: Kronk’s New Groove”.

Επίσης, έχει βραβευθεί για τη συμβολή του στις ταινίες κινουμένων σχεδίων “Home on the Range” και “The Prince of Egypt”.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 3

 1. Maria Makrinos

  How can I reach Tony Leondis?


 2. I’ve watched the Emoji movie several times with my 6 year old son and we love the movie. Great story line.

  Thank you for making the movie.

  After reading the press on it this week I felt the need to let you know I disagree with the award givin for this movie.


 3. Hamilton Harris

  I would like to work with Tony Leondis when I get into animation.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ