Πρόεδρος της ομάδας του NFL San Diego Chargers
Έργα Ελλήνων

Πρόεδρος της ομάδας του NFL San Diego Chargers

O Ντιν Αλέξανδρος Σπανός είναι πρόεδρος της πολύ γνωστής ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου San Diego Chargers. Σαν πρόεδρος έχει προσφέρει πολύτιμες κατευθύνσεις αλλά και πόρους, καταφέρνοντας να χτίσει μια ομάδα πρωταγωνίστρια σε ένα περιβάλλον «οικογένειας» και με πολλές επιτυχίες και συνοχή.

Τα τελευταία 11 χρόνια (2004-2014) οι Chargers κέρδισαν 113 αγώνες (μαζί με τα playoff), συμπεριλαμβανομένων πέντε πρωταθλημάτων στην κατηγορία των ομάδων της Δύσης (2004, 2006-09) και τεσσάρων αγώνων playoff. Μόνο τρεις ομάδες κέρδισαν περισσότερους αγώνες σε αυτό το διάστημα.

Ο Ντιν Σπανός γεννήθηκε στο Στόκτον της Καλιφόρνια. Διακρίθηκε σε σχολικά πρωταθλήματα τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο γκολφ στο σχολείο Lincoln High School του Στόκτον. Έχει κερδίσει επίσης το βραβείο Hall of Fame του σχολείου, που τιμά τους απόφοιτους των οποίων η συνεισφορά και τα επιτεύγματα είναι αντιπροσωπευτικά της φήμης του σχολείου. Η επιτυχία του είναι αναγνωρισμένη στους τομείς του επιχειρείν και του αθλητισμού.

Η σύζυγός του, Susie, έχει λάβει το υψηλού κύρους βραβείο με την ονομασία Celebration of Life το 2011 από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία. Είναι εκπρόσωπος τύπου για την εκστρατεία της λίγκας του ποδοσφαίρου (NFL) κατά του καρκίνου και έχει και η ίδια ξεπεράσει τον καρκίνο του στήθους. Έχει επίσης τιμηθεί από τον Στρατό της Σωτηρίας με το βραβείο “Woman of Dedication” το 2001 και από τον οργανισμό κατά της Λευχαιμίας του Σαν Ντιέγκο με το βραβείο «Γυναίκα της χρονιάς» για το φιλανθρωπικό έργο που έχει επιδείξει.

Ο Σπανός πριν μερικούς μήνες «έδωσε τα κλειδιά» της ομάδας στους γιους του A.G. και John. Ο πιο μεγάλος, ο A.G. Spanos είναι επικεφαλής στο επιχειρηματικό κομμάτι ενώ ο John είναι επικεφαλής στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Ο Ντην παραμένει στην κορυφή της ιεραρχίας της ομάδας σαν πρόεδρος.

Η ηγετική μορφή του Σπανού ξεχωρίζει τόσο στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μέσω της ομάδας του, όσο και μέσω των επιχειρήσεών του. Είναι πρόεδρος στους San Diego Chargers από το 1994, τη χρονιά που η ομάδα περνούσε την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της, με τη συμμετοχή της στο Super Bowl XXIX. Είναι επίσης πρόεδρος των εταιρειών A.G. Spanos. Ο Ντην και ο αδερφός του, Μιχάλης, επιβλέπουν όλες τις κατασκευαστικές εργασίες του ομίλου παγκοσμίως. Η αφοσίωση και η αγάπη το Σπανού για την ομάδα του είναι αδιαμφισβήτητη. Έχει αφιερώσει 14 χρόνια και εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός σχεδίου που θα δώσει στους οπαδούς της ομάδας ένα μοντέρνο γήπεδο τρομερής ποιότητας, αντάξιο με τα γήπεδα που φιλοξενούν το Super Bowl, και μια έδρα για πολλά χρόνια. Ο λόγος; Η οικογένεια του Ντην θεωρεί το San Diego «σπίτι» της για εδώ και 31 χρόνια.

Η οικογένεια Σπανού είναι αναγνωρισμένη σαν μια από τις οικογένειες με το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο στο χώρο του ποδοσφαίρου και μία από τις πιο ενεργές οικογένειες της Νότιας Καλιφόρνια σε αυτό το κομμάτι. Η οικονομική και συναισθηματική στήριξη που δίνουν στο χώρο του αθλητισμού (ειδικά σε νέους) και της εκπαίδευσης είναι ασύγκριτη.

Το ίδρυμα της Κοινότητας των Charger και η οικογένεια Σπανού έχουν προσφέρει περισσότερα από 12 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη μιας σειράς υπηρεσιών και προγραμμάτων που στηρίζουν άμεσα τη νεολαία και τις οικογένειες της πολιτείας του Σαν Ντιέγκο.

Ο Ντιν και η Susie έχουν βραβευθεί πολλές φορές για τη γενναιοδωρία τους. Το 2014 η οικογένεια Σπανού έλαβε το βραβείο για την προσφορά της στην Κοινότητα (ανάμεσα σε όλες τις οικογενειακές επιχειρήσεις του Σαν Ντιέγκο) από την εφημερίδα San Diego Business Journal. Ο οργανισμός Make-A-Wish τους τίμησε με τη συνεργασία του ενώ η αθλητική ένωση της πολιτείας της Καλιφόρνια τίμησε την ομάδα με το βραβείο Αξίας Προέδρου, και τα δύο το 2012.

Το 2006 ο πρόεδρος Τζωρτζ Μπους όρισε τον Σπανό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Τζον Φ. Κένεντι για τις Τέχνες.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ