Διετέλεσε προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας
Έργα Ελλήνων

Διετέλεσε προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας

Ο Άγγελος Ποστέκογλου είναι Ελληνοαυστραλός πρώην ποδοσφαιριστής και διετέλεσε επικεφαλής προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας. Θεωρείται ο πιο επιτυχημένος προπονητής ποδοσφαίρου στην Αυστραλία, έχοντας κερδίσει τέσσερα παναυστραλιανά πρωταθλήματα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Αυγούστου του 1965 και μετανάστευσε στην Αυστραλία μαζί με την οικογένεια του σε ηλικία 5 ετών.

Από το 1984 έως το 1993 έπαιξε σε 193 αγώνες με την ομάδας της Νότιας Μελβούρνης (South Melbourne) και διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να αφοσιωθεί στην προπονητική. Από το 1995 έως το 2000 διετέλεσε προπονητής της South Melbourne και αποχώρησε για να αναλάβει τις εθνικές ομάδες Νέων της Αυστραλίας. Το 2007 αντικαταστάθηκε, μετά την αποτυχία της ομάδας να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έπειτα, εργάστηκε ως σχολιαστής στο Fox Sports και ειδικός σύμβουλός στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βικτόρια.

Τον Μάρτιο του 2008 ανέλαβε προπονητής στην Παναχαϊκή, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Το 2009 ανέλαβε προπονητής της Brisbane Roar, με την οποία κέρδισε αρκετά πρωταθλήματα, παρά την αρχική αμφισβήτηση που δέχθηκε. Μάλιστα, το νικηφόρο σερί τους στη σεζόν 2011-12 τους οδήγησε στην κατάκτηση του ρεκόρ όλων των εποχών Αυστραλίας για το μεγαλύτερο αήττητο σερί με 36 παιχνίδια. Κατακτώντας 4 τίτλους εκείνη την χρονιά, αναδείχθηκε στον πιο επιτυχημένο προπονητή.

Στις 24 Απριλίου του 2012 ανακοίνωσε την παραίτηση του από την ομάδα και 2 μέρες μετά ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την Melbourne Victory.  Στις 23 Οκτωβρίου 2013 του ανατέθηκε η θέση του επικεφαλής προπονητή της Εθνικής Αυστραλία με 5ετές συμβόλαιο. Στις 22 Νοεμβρίου 2017 ανακοίνωσε την παραίτηση του από την θέση.

«Ύστερα από σκέψη και αναζήτηση της ψυχής, αποφάσισα ότι το ταξίδι για μένα ως τεχνικός της “Socceroo” τελείωσε».

Ο Άγγελος Ποστέκογλου βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προπονητής στην Ασία για το 2015, μετά την επιτυχημένη χρονιά που είχε με την Εθνική Αυστραλίας. O ομοσπονδιακός προπονητής της Αυστραλίας πήρε το βραβείο του στο ετήσιο γκαλά της Συνομοσπονδίας της Ασίας, όπου διακρίθηκε και η Εθνική ομάδα των Αυστραλών. Το γκαλά έγινε στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ