Ο Έλληνας “τάρανδος” του Κάνσας
Έργα Ελλήνων

Ο Έλληνας “τάρανδος” του Κάνσας

Ο Μάικ Μουστάκας είναι επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ στην ομάδα Kansas City Royals.

Γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1988 στο Λος Άντζελες. O πατέρας του Μάικ ήταν παίκτης football στο UCLA. Η γιαγιά του γεννήθηκε στην Ελλάδα και ο Μάικ είναι πάντα περήφανος για την καταγωγή του, μάλιστα έχει πάντα μία Ελληνική σημαία πάνω από το ερμάριο του.

Επελέγη το 2007 από τους Royals.

Οι οπαδοί της ομάδας και τα ΜΜΕ του έχουν βγάλει το παρατσούκλι «Moose» δηλαδή τάρανδος. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των αγώνων πωλούνται κέρατα ταράνδου στους οπαδούς φτιαγμένα από ειδικό μαλακό υλικό.

Κατά τη διάρκεια του Γυμνασίου, ήταν μαθητής στο Chatsworth High School και από τους καλύτερους παίκτες μπέζιμπολ μάλιστα βοήθησε την ομάδα του να κατακρήσει 4 πρωταθλήματα.

Το 2006 επελέγη από τον Εθνική Ομάδα Νέων των ΗΠΑ και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στην Κούβα.

Είχε ανακηρυχθεί ο κορυφαίος παίκτης μπέιζμπολ Γυμνασίου των ΗΠΑ το 2007. Έλαβε αθλητική υποτροφία για το USC, αλλά προτίμησε να μπει στα drafts. Υπέγραψε με τους Royals στις 15 Αυγούστου 2007 με μπόνους υπογραφής 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Αύγουστο του 2010 ανακηρύχθηκε Αθλητής της χρονιάς στο Τέξας.

Το 2013, το ντουλάπι του Μουστάκα βρέθηκε δίπλα στου  Γιώργου Κοτταρά, ο οποίος είναι επίσης ελληνικής καταγωγής.

“Δεν ξέρω πόσες φορές υπήρξαν 2 Έλληνες στην ίδια ομάδα” δήλωσε ο Κοτταράς. “Και μας έβαλαν τον  ένα δίπλα στο άλλο, γεγονός που  καθιστά ακόμη καλύτερα τα πραγματα» συμπληρωσε.

Το 2015 επελέγη για την ομάδα του All-Star Game

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ